Филип I, син на Аргеј I бил крал на Македонија од 640 п.н.е. до 602 п.н.е. Бил наследен од Аероп I.

Претходник
Аргеј I
Крал на Античка Македонија
640–602 п.н.е.
Наследник
Аероп I