Македонија може (телевизиска серија)

Македонија можемакедонска телевизиска серија од 1991 година во режија на Коле Ангеловски.

Македонија може
Жанркомедија
Напишана одКоле Ангеловски
Миле Попоски
Режирана одКоле Ангеловски
УлогиДимче Мешковски
Анче Џамбазова
Душко Костовски
Владимир Ангеловски-Дади
Ѓокица Лукаревски
Игор Џамбазов
Земја на потеклоМакедонија Македонија
Првичен јазикмакедонски
Бр. на сезони1
Бр. на епизоди5
Производство
Продуцент(и)Коле Ангеловски
Прикажување
Првична мрежаМакедонска телевизија
Првично прикажување1991

Улоги

уреди
Глумец Улога
Димче Мешковски
Анче Џамбазова
Душко Костовски Точко
Владимир Ангеловски-Дади Владимир
Ѓокица Лукаревски Кирил
Игор Џамбазов Игор
Марија Новак
Кирил Ристоски Лазо
Лазе Манасковски Инспектор Поповски
Иван Каровски
Бранко Ѓорчев
Софија Куновска
Драган Спасов-Дац Кирча
Ѓорѓи Јолевски
Виолета Лазароска
Билјана Танески
Сабина Ајрула-Тозија Жан
Марин Бабиќ
Диме Илиев
Катерина Коцевска Зора
Виолета Шапковска
Васил Шишков Милиционерот
Благоја Спиркоски-Џумерко
Илко Стефановски
Мими Таневска Кристина
Душица Стојановска
Анастас Тановски Наратор
Јордан Витанов
Ристо Стефановски

Надворешни врски

уреди