Волшебното самарче (ТВ-серија)

„Волшебното самарче” – македонска телевизиска серија снимена во 1975 година во продукција на ТВ Скопје.

„Волшебното самарче“
РежисерАцо Алексов
СценаристАцо Алексов
Драгољуб Димовски
Ташко Георгиевски
Ванчо Николески
Главни улогиИгор Џамбазов
Ристо Шишков
Коле Ангеловски
Петре Прличко
Илија Џувалековски
Илија Милчин
Тодор Николовски
Душко Костовски
Ѓорѓи Колозов
Катерина Крстева
Димитар Гешоски
Љубица Гојковиќ
Кирил Ќортошев
Ацо Јовановски
Љупка Џундева
Петре Арсовски
Лиле Георгиева
Вукан Диневски
Драги Костовски
Чедо Христов
МузикаДимитар Масевски
КинематографијаЉубомир Вагленаров
МонтажаБорис Мирчевски
ДистрибутерТВ Скопје
Премиера1975
ЗемјаМакедонија Македонија
ЈазикМакедонски

Епизоди уреди

Сезона Епизода Назив Датум
1 1 Враќање 1975
1 2 Средба 1975
1 3 Дрварчето 1975
1 4 Самарчето 1975
1 5 Партизански курир 1975
1 6 Непожелните 1975
1 7 Непокор 1975
1 8 Одмазда 1975
1 9 Малиот затвореник 1975
1 10 Знаменосец 1975

Улоги уреди

Глумец Улога
Игор Џамбазов Трајче (10 еп. 1975)
Ристо Шишков (10 еп. 1975)
Коле Ангеловски (10 еп. 1975)
Петре Прличко Дедо (10 еп. 1975)
Илија Џувалековски Тале (10 еп. 1975)
Илија Милчин (10 еп. 1975)
Вукан Диневски (10 еп. 1975)
Ацо Јовановски (10 еп. 1975)
Анче Џамбазова Танејца (10 еп. 1975)
Мите Грозданов (10 еп. 1975)
Киро Ќортошев (10 еп. 1975)
Петре Арсовски Петре (10 еп. 1975)
Димитар Гешовски (10 еп. 1975)
Дарко Дамевски (9 еп. 1975)
Тодор Николовски (9 еп. 1975)
Чедо Христов (9 еп. 1975)
Драги Костовски (9 еп. 1975)
Кирил Андоновски (9 еп. 1975)
Душко Костовски (9 еп. 1975)

Останати улоги  ▼

Глумец Улога
Љупка Џундева (6 еп. 1975)
Стојка Цекова (6 еп. 1975)
Лиле Георгиева (6 еп. 1975)
Драги Крстевски (6 еп. 1975)
Ацо Стефановски (6 еп. 1975)
Димитар Костов (6 еп. 1975)
Александар Думов (6 еп. 1975)
Спасе Нелов (6 еп. 1975)
Стојан Гогов (6 еп. 1975)
Томе Витанов (6 еп. 1975)
Ратко Гавриловиќ (6 еп. 1975)
Џемаил Максут (6 еп. 1975)
Рамадан Махмут (6 еп. 1975)
Виолета Шапковска (6 еп. 1975)
Јоана Поповска (6 еп. 1975)
Славко Нинов (6 еп. 1975)
Славица Јовановска (6 еп. 1975)
Љутви Сејфула (6 еп. 1975)
Љубица Гојковиќ (6 еп. 1975)
Љуба Пиперевска (6 еп. 1975)
Кирил Псалтиров (6 еп. 1975)
Ѓорѓи Колозов (6 еп. 1975)
Сузан Максут (6 еп. 1975)
Блаже Алексоски (6 еп. 1975)
Раде Матиќ (6 еп. 1975)
Братислав Димитров (6 еп. 1975)
Кирил Ристоски (6 еп. 1975)
Зора Георгиева (6 еп. 1975)
Фехми Груби (6 еп. 1975)
Емил Вагленаров (6 еп. 1975)
Катерина Крстева (6 еп. 1975)
Цане Настески (6 еп. 1975)
Илко Стефановски (6 еп. 1975)
Салаетин Билал (6 еп. 1975)
Шенка Колозова (6 еп. 1975)
Кирил Зезоски (6 еп. 1975)
Перихан Ејупи-Туна (6 еп. 1975}}
Мирко Алексов (4 еп. 1975)
Рампо Конески (4 еп. 1975)
Чедо Камџијаш (4 еп. 1975)
Лиљана Ракиџиева (4 еп. 1975)
Абдуш Хусеин (4 еп. 1975)
Бајруш Мјаку (4 еп. 1975)
Трајче Иваноски (4 еп. 1975)
Кирил Здравески (4 еп. 1975)
Благој Ивчески (4 еп. 1975)

Комплетна ТВ екипа ▼

Режија Ацо Алексов (10 еп. 1975)
Сценарист Ацо Алексов (10 еп. 1975)
Драгољуб Димовски (4 еп. 1975)
Ташко Георгиевски (4 еп. 1975)
Ванчо Николески (4 еп. 1975)
Композитор Димитар Масевски (1 еп. 1975)
Директор на фотографија Љубомир Вагленаров (1 еп. 1975)
Монтажер Борис Мирчевски (1 еп. 1975)
Сценограф Менде Ивановски (1 еп. 1975)
Костимограф Зорица Тодоровска (1 еп. 1975)
Отсек за шминка Марија Митровиќ шминкерка (1 еп. 1975)
Отсек за звук Андреј Бељан тонска обработка (1 еп. 1975)
Ангеле Кузмановски микроман (1 еп. 1975)
Отсек за камера и осветлување Диме Пејовски придружник на камерата (1 еп. 1975)

Надворешни врски уреди