Битолски лакрдиимакедонска телевизиска серија од 2003 година, сценарио на Иван Карадак во режија на Зоран Крстевски.

Битолски лакрдии
Жанркомедија
Напишана одИван Карадак
Режирана одЗоран Крстевски
УлогиБлагоја Чоревски
Борис Чоревски
Владимир Ангеловски-Дади
Катерина Крстева
Ванчо Петрушевски
Гоце Тодоровски
Ѓокица Лукаревски
Емин Унѓел
Тања Кочовска
Земја на потеклоМакедонија Македонија
Првичен јазикмакедонски
Бр. на сезони1
Бр. на епизоди5
Продукција
Продуцент(и)Иван Карадак
Прикажување
Првична мрежаМТВ
Првично прикажување2003

Улоги Уреди

Глумец Улога
Благоја Чоревски Директорот Гаврил
Борис Чоревски
Владимир Ангеловски-Дади
Катерина Крстева Мими
Ванчо Петрушевски Кондураџијата
Гоце Тодоровски Подглаварот
Ѓокица Лукаревски Пишувачот на графити
Емин Унѓел
Тања Кочовска