Случки од животот

македонска серија во режија на Миле Гроздановски

Случки од живототмакедонска серија во режија на Миле Грозданоски. Серијата е во 3 сезони, вкупно епизоди 28, се емитуваше во период од 1984 до 1987 година во продукција на Телевизија Скопје. Главните улоги ги играат: Тодорка Кондова-Зафировска, Мите Грозданов, Славица Зафировска, Бранко Ѓорчев и Кристина Колозова.

Случки од животот
Напишана одМиле Грозданоски
Богдан Поп Ѓорчев
Симе Илиев
Режирана одМиле Грозданоски
УлогиМите Грозданов
Славица Зафировска
Тодорка Кондова-Зафировска
Бранко Ѓорчев
Стево Спасовски
Кристина Колозова
Земја на потеклоМакедонија Македонија
Првичен јазикмакедонски
Бр. на сезони3
Бр. на епизоди28
Производство
Продуцент(и)Миле Грозданоски
Времетраење20 мин
Прикажување
Првична мрежаМакедонската Телевизија
Првично прикажување19841987

Улоги

уреди
Глумец Улога
Мите Грозданов Васко
Славица Зафировска Маја
Тодорка Кондова-Зафировска Ана
Бранко Ѓорчев Илчо
Кристина Колозова
Ѓорѓи Колозов Ставре
Катерина Крстева Соседката
Кире Печијаревски Полицаец/Камерман
Шенка Колозова Тинка
Ацо Јовановски
Кирил Ќортошев
Мајда Тушар
Тодор Николовски
Дубравка Киселички Ленче
Игор Џамбазов
Стево Спасовски
Благоја Чоревски
Сабина Ајрула-Тозија Мајката
Драган Спасов-Дац
Александар Ѓорчев Докторот
Силвија Стојановска
Гоце Влахов
Вукосава Донева Параскева
Таше Кочовски Поштарот
Елица Арева