Поштар e македонски игран филм по сценарио и режија на Богдан Поп Ѓорчев.

„Поштар“
РежисерБогдан Поп Ѓорчев
СценаристБогдан Поп Ѓорчев
Главни улогиВанчо Петрушевски
Катерина Крстева
Силвија Стојановска
Кирил Андоновски
Ѓорѓи Колозов
Благоја Спиркоски - Џумерко
МузикаПетар Георгиевски
Премиера1991
ЗемјаМакедонија Македонија
Јазикмакедонски

Премиерата била одржана во 1991 година.