Еден див овес е англиски филм од 1951 година, каде забележителна изведба има и сѐ уште неафирмираната Одри Хепберн како статист. Според гласините, нејзината улога во филмот - игра хотелска службеничка - била многу поголема, но била скратена во текот на монтирањето.

„Еден див овес“
РаскажувачСтенли Холовеј
Одри Хепберн
Премиера1951
ЗемјаОбединето Кралство Англија
ЈазикАнглиски

Надворешни врски

уреди