Европско првенство во кошарка 2011

(Пренасочено од Евробаскет 2011)

Европското првенство во кошарка 2011 година е 37 регионално европско првенство организирано од ФИБА Европа. Првенството се одржува во Литванија. По независноста ова е првпат да се одржува европско првенство во оваа земја, но сепак Литванија била домаќин на европското првенство во 1939 година.

Учесници на Евробаскет 2011.

Домаќини

уреди

Натпреварите на европското првенство се одржуваат во четири национални арени во Литванија и тоа во: Арена Жалгирис, Арена Шијалиу, арена во Паневежис и арена во Клајпеда. Финалето се одржува во Арена Жалгирис.

Слика Град Арена Капацитет Статус
  Каунас Жалгирис Арена 14,502 Се отвора во мај 2011.
  Вилнус Сименс Арена 11,000 Отворена во 2004.
  Шјаулијај Шјаулијај Арена 5,500 Отворена во 2007.
  Паневежис Цидо Арена 5,656 Отворена во 2008.
Клајпеда арена Швитурио 5,486 Се отвора во април 2011
  Алитус Алитус Арена 5,500 Се отвора на 12 февруари 2011

Квалификации

уреди

На европското првенство во кошарка 2011 година учество земаат 16 национални екипи. Литванија автоматски е учесник на првенството како домаќин. Покрај Литванија, уште девет национални екипи кои учествуваат на светското првенство во кошарка 2010 обезбедиле директно учество на натпреварот.

Начин на квалификација Датум Број Тимови
Домаќин на Евробаскет 2011 1   Литванија
Учесници на Светско првенство во кошарка 2010 28 август – 12 септемрви 2010 9   Шпанија
  Србија
  Грција
  Словенија
  Франција
  Хрватска
  Русија
  Турција
  Германија
Квалификувани преку Квалификациите за европското првенство во кошарка 2011 2 август 2010 – 11 јуни 2011 5   Белгија
  Обединето Кралство
  Израел
  Македонија
  Црна Гора
Преку одлука за проширување на ФИБА Евробаскет 2011 5 септември 2010 7   Италија
  Латвија
  Украина
  Босна и Херцеговина
  Грузија
  Бугарија
  Полска
Квалификувани преку додатниот квалификациски турнир 9 август 2011 – 24 август 2011 2   Финска
  Португалија

Извлекување групи

уреди

Извлекувањето на групите се одржали на 30 јануари, каде квалификуваните тимови се сместени во четири групи од по шест екипи.

Прв шешир Втор шешир Трет шешир Четврти шешир Петти шешир Шести шешир

  Шпанија
  Србија
  Грција
  Словенија

  Франција
  Хрватска
  Русија
  Турција

  Литванија
  Германија
  Црна Гора
  Белгија

  Обединето Кралство
  Македонија
  Израел
  Грузија

  Италија
  Бугарија
  Полска
  Босна и Херцеговина

  Украина
  Латвија
  Португалија
  Финска

Прв круг

уреди
Белешка: Времето за одигрување на натпреварите е според литванската часовен појас.

Група A

уреди
Тим ОН Поб. Пор. ДП ПП КР Бод.
  Шпанија 5 4 1 404 364 +40 9
  Литванија 5 4 1 429 374 +55 9
  Турција 5 3 2 385 333 +52 8
  Обединето Кралство 5 2 3 372 410 -38 7
  Полска 5 2 3 401 424 -23 7
  Португалија 5 0 5 344 430 -86 5
Место: Паневежис[1]
Шпанија-Полска
31 август 2011
15:15
Извештај Шпанија   83 – 78   Полска    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 22–15, 22–16, 17–21, 22–26
Турција-Португалија
31 август 2011
17:45
Извештај Турција   79 – 56   Португалија    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 15–9, 24–18, 25–11, 15–18
Литванија-Велика Британија
31 август 2011
21:00
Извештај Литванија   80 – 69   Обединето Кралство    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 19-18, 32-21, 5-18, 26-12
Португалија-Шпанија
1 септември 2011
15:15
Извештај Португалија   73 – 87   Шпанија    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 16-26, 20-27, 16-24, 21-10
Велика Британија-Турција
1 септември 2011
17:45
Извештај Обединето Кралство   61 – 90   Турција    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 10-22, 16-22, 17-20, 18-26
Полска-Литванија
1 септември 2011
21:00
Извештај Полска   77 – 97   Литванија    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 20-25, 18-26, 14-23, 25-21`
Шпанија-Велика Британија
2 септември 2011
15:15
Извештај Шпанија   86 – 69   Обединето Кралство    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 19-16, 19-16, 22-13, 26-24
Португалија-Полска
2 септември 2011
17:45
Извештај Португалија   73 – 81   Полска    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 13-10, 23-19, 13-20, 24-32
Турција-Литванија
2 септември 2011
21:00
Извештај Турција   68 – 75   Литванија    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 17–19, 18–13, 14–19, 19–24
Велика Британија-Португалија
4 септември 2011
15:15
Извештај Обединето Кралство   85 – 73   Португалија    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 16-16, 28-18, 15-11, 26-28
Полска-Турција
4 септември 2011
17:45
Извештај Полска   84 – 83   Турција    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 17-14, 22-21, 22-27, 23-21
Литванија-Шпанија
4 септември 2011
21:00
Извештај Литванија   79 – 91   Шпанија    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 12-31, 24-31, 23-19, 20-10
Велика Британија-Полска
5 септември 2011
15:15
Извештај Обединето Кралство   88 – 81   Полска    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 18-17, 21-14, 16-25, 33-25
Шпанија-Турција
5 септември 2011
17:45
Извештај Шпанија   57 – 65   Турција    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 19-10, 19-25, 17-14, 2-16
Португалија-Литванијa
5 септември 2011
21:00
Извештај Португалија   69 – 98   Литванија    Цидо Арена, Паневежис
Четвртини: 16-28, 19-13, 15-27, 19-30

Група B

уреди
Тим ОН Поб. Пор. ДП ПП КР Бод.
  Франција 5 5 0 438 391 +47 10
  Србија 5 4 1 432 386 +46 9
  Германија 5 3 2 377 357 +20 8
  Израел 5 2 3 399 448 -49 7
  Италија 5 1 4 380 405 -25 6
  Латвија 5 0 5 385 424 -39 5
Место: Шјауљај[2]
Србија-Италија
31 август 2011
15:15
Извештај Србија   80 – 68   Италија    Шјауљајска арена, Шјауљај
Четвртини: 10–18, 25–11, 22–24, 23–15
Франција-Латвија
31 август 2011
17:45
Извештај Франција   89 – 78   Латвија    Шјауљајска арена, Шјауљај
Четвртини: 18 - 25, 22-16, 23-18, 26-19
Германија-Израел
31 август 2011
21:00
Извештај Германија   91 – 64   Израел    Шјаулијај Арена, Шјаулијај
Четвртини: 15-14, 23-12, 25-17, 26-21
Латвија-Србија
1 септември 2011
15:15
Извештај Латвија   77 – 92   Србија    Шјаулијај Арена, Шјаулијај
Четвртини: 7-23, 26-15, 25-32, 19-22
Израел-Франција
1 септември 2011
17:45
Извештај Израел   68 – 85   Франција    Шјаулијај Арена, Шјаулијај
Четвртини: 14-24, 21-18, 13-22, 20-21
Италија-Германија
1 септември 2011
21:00
Извештај Италија   62 – 76   Германија    Шјаулијај Арена, Шјаулијај
Четвртини: 18-16, 12-18, 15-10, 17-30
Србија-Израел
2 септември 2011
15:15
Извештај Србија   89 – 80   Израел    Шјаулијај Арена, Шјаулијај
Четвртини: 22-25, 13-16, 23-23, 31-16
Латвија-Италија
2 септември 2011
17:45
Извештај Латвија   62 – 71   Италија    Шјаулијај Арена, Шјаулијај
Четвртини: 21-18, 12-13, 20-24, 9-16
Франција-Германија
2 септември 2011
21:00
Извештај Франција   76 – 65   Германија    Шјаулијај Арена, Шјаулијај
Четвртини: 12–16, 17–12, 29–12, 18–25
Израел-Латвија
4 септември 2011
15:15
Извештај Израел   91 – 88   Латвија    Шјаулијај Арена, Шјаулијај
Четвртини: 23-22, 24-23, 19-22, 25-21
Италија-Франција
4 септември 2011
17:45
Извештај Италија   84 – 91   Франција    Шјаулијај Арена, Шјаулијај
Четвртини: 23-20, 25-21, 19-19, 17-31
Германија-Србија
4 септември 2011
21:00
Извештај Германија   64 – 75   Србија    Шјаулијај Арена, Шјаулијај
Четвртини: 10-17, 18-21, 13-19, 23-18
Израел-Италија
5 септември 2011
15:15
Извештај Израел   96 – 95   Италија Пдж  Шјаулијај Арена, Шјаулијај
Четвртини: 27-26, 22-15, 30-19, 5-24Пдж: 12-11
Латвија-Германија
5 септември 2011
17:45
Извештај Латвија   80 – 81   Германија    Шјаулијај Арена, Шјаулијај
Четвртини: 14-15, 19-18, 15-23, 32-25
Србија-Франција
5 септември 2011
21:00
Извештај Србија   96 – 97   Франција Пдж  Шјаулијај Арена, Шјаулијај
Четвртини: 25-24, 16-19, 23-19, 16-18Пдж: 16-17

Група C

уреди
Тим PОН Поб. Пор. ДП ПП КР Бод.
  Македонија 5 4 1 362 331 +31 9
  Грција 5 4 1 360 324 +36 9
  Финска 5 2 3 373 366 +7 7
  Босна и Херцеговина 5 2 3 380 409 -29 7
  Хрватска 5 2 3 396 404 -8 7
  Црна Гора 5 1 4 361 388 -27 6
Место: Алитус[3]
Црна Гора-Македонија
31 август 2011
15:30
Извештај Црна Гора   70 – 65   Македонија Пдж  Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 15 - 14, 10 - 16, 24 - 19, 12 - 12, Пдж: 9–4
Грција-БиХ
31 август 2011
18:00
Извештај Грција   76 – 67   Босна и Херцеговина    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 15-17, 16-17, 24 - 15, 21-18
Хрватска-Финска
31 август 2011
21:00
Извештај Хрватска   84 – 79   Финска    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 25-26, 16-17, 19-11, 24-25
БиХ-Црна Гора
1 септември 2011
15:30
Извештај Босна и Херцеговина   94 – 86   Црна Гора    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 25-19, 23-22, 19-27, 27-18
Финска-Грција
1 септември 2011
18:00
Извештај Финска   61 – 81   Грција    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 14-20, 18-21, 12-16, 17-24
Македонија-Хрватска
1 септември 2011
21:00
Извештај Македонија   78 – 76   Хрватска    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 21-18, 16-23, 23-21, 18-14
Финска-БиХ
3 септември 2011
15:30
Извештај Финска   92 – 64   Босна и Херцеговина    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 24-20, 18-18, 34-18, 16-8
Грција-Македонија
3 септември 2011
18:00
Извештај Грција   58 – 72   Македонија    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 18-16, 11-14, 18-20, 11-22
Хрватска-Црна Гора
3 септември 2011
21:00
Извештај Хрватска   87 – 81   Црна Гора    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 24-16, 22-26, 21-18, 20-21
Македонија-Финска
4 септември 2011
15:30
Извештај Македонија   72 – 70   Финска    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 20-21, 18-19, 16-18, 18-12
Црна Гора-Грција
4 септември 2011
18:00
Извештај Црна Гора   55 – 71   Грција    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 18-21, 13-11, 10-26, 14-13
БиХ-Хрватска
4 септември 2011
21:00
Извештај Босна и Херцеговина   92 – 80   Хрватска    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 28-28, 15-8, 21-23, 28-21
Финска-Црна Гора
5 септември 2011
15:30
Извештај Финска   71 – 65   Црна Гора    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 25-14, 11-26, 21-14, 14-11
Грција-Хрватска
5 септември 2011
18:00
Извештај Грција   74 – 69   Хрватска    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 25-13, 19-14, 14-18, 16-24
Македонија-БиХ
5 септември 2011
21:00
Извештај Македонија   75 – 63   Босна и Херцеговина    Алитус Арена, Алитус
Четвртини: 16-17, 19-21, 18-9, 22-16

Група D

уреди
Тим ОН Поб. Пор. ДП ПП КР Бод.
  Русија 5 5 0 371 321 +50 10
  Словенија 5 4 1 356 324 +32 9
  Грузија 5 2 3 352 343 +9 7
  Бугарија 5 2 3 339 357 -18 7
  Украина 5 2 3 322 327 -55 7
  Белгија 5 0 5 304 372 –68 5
Место: Клајпеда[4]
Белгија-Грузија
31 август 2011
15:30
Извештај Белгија   59 – 81   Грузија    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 11 - 20, 13 - 17, 18 - 21, 17 - 23
Словенија-Бугарија
31 август 2011
18:00
Извештај Словенија   67 – 59   Бугарија    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 17–13, 12–12, 18–15, 20–19
Русија-Украина
31 август 2011
21:00
Извештај Русија   73 – 64   Украина    арена Швитурио, Клјипеда
Четвртини: 15-11, 13-13, 25-26, 20-14
Бугарија-Белгија
1 септември 2011
15:30
Извештај Бугарија   68 – 65   Белгија    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 14-13, 18-20, 24-19, 12-13
Грузија-Русија
1 септември 2011
18:00
Извештај Грузија   58 – 65   Русија    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 16-20, 11-20, 18-12, 13-13
Украина - Словенија
1 септември 2011
21:00
Извештај Украина   64 – 68   Словенија    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 12-18, 8-23, 18-16, 26-11
Украина - Бугарија
3 септември 2011
15:30
Извештај Украина   67 – 56   Бугарија    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 16-14, 18-11, 19-13, 14-18
Словенија-Грузија
3 септември 2011
18:00
Извештај Словенија   87 – 75   Грузија    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 15-25, 25-15, 19-18, 28-17
Русија-Белгија
3 септември 2011
21:00
Извештај Русија   79 – 58   Белгија    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 21-16, 16-16, 20-16, 22-10
Грузија - Украина
4 септември 2011
15:30
Извештај Грузија   69 – 53   Украина    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 10-17, 20-16, 21-11, 18-9
Бугарија - Русија
4 септември 2011
18:00
Извештај Бугарија   77 – 89   Русија    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 18-23, 20-19, 21-25, 18-22
Белгија - Словенија
4 септември 2011
21:00
Извештај Белгија   61 – 70   Словенија    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 15-14, 15-15, 17-21, 14-20
Грузија-Бугарија
5 септември 2011
15:30
Извештај Грузија   69 – 79   Бугарија    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 15-19, 22-15, 18-18, 14-27
Словенија - Русија
5 септември 2011
18:00
Извештај Словенија   64 – 65   Русија    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 19-16, 21-18, 15-19, 9-12
Украина - Белгија
5 септември 2011
21:00
Извештај Украина   74 – 61   Белгија    арена Швитурио, Клајпеда
Четвртини: 13-16, 30-10, 13-13, 18-22

Втор круг

уреди

Група E

уреди
Тим ОН Поб. Пор. ДП ПП КР Бод.
  Шпанија 5 3 2 405 340 +65 9
  Франција 5 4 1 383 388 -5 9
  Литванија 5 3 2 405 397 +8 8
  Србија 5 2 3 388 412 -24 7
  Турција 5 1 4 331 341 -10 6
  Германија 5 1 4 345 379 -34 6
Место: Вилнус[5]
Германија-Шпанија
7 септември 2011
15:30
Извештај Германија   68 – 77   Шпанија    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 15-16, 18-20, 22-20, 13-21
Турција-Франција
7 септември 2011
18:00
Извештај Турција   64 – 68   Франција    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 14-12, 13-19, 17-26, 20-11
Србија-Литванија
7 септември 2011
21:00
Извештај Србија   90 – 100   Литванија    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 24-26, 20-28, 24-24, 22-22
Шпанија-Србија
9 септември 2011
15:30
Извештај Шпанија   84 – 59   Србија    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 23-14, 20-18, 27-17, 14-10
Германија-Турција
9 септември 2011
18:00
Извештај Германија   73 – 67   Турција    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 6-13, 17-13, 25-20, 25-21
Литванија-Франција
9 септември 2011
21:00
Извештај Литванија   67 – 73   Франција    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 16-18, 12-16, 18-9, 21-30
Србија-Турција
11 септември 2011
15:30
Извештај Србија   68 – 67   Турција    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 18-11, 17-16, 21-26, 12-14
Франција-Шпанија
11 септември 2011
18:00
Извештај Франција   69 – 96   Шпанија    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 22-21, 16-18, 10-29, 21-28
Литванија-Германија
11 септември 2011
21:00
Извештај Литванија   84 – 75   Германија    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 21-17, 16-16, 21-19, 26-23

Група F

уреди
Тим ОН Поб. Пор. ДП ПП КР Бод.
  Русија 5 5 0 355 310 +45 10
  Македонија 5 4 1 338 313 +25 9
  Грција 5 3 2 348 336 +12 8
  Словенија 5 2 3 337 337 0 7
  Финска 5 1 4 338 372 -34 6
  Грузија 5 0 5 329 377 -48 5
Место: Вилнус[5]
Грузија-Македонија
8 септември 2011
15:30
Извештај Грузија   63 – 65   Македонија    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 12-13, 14-16, 18-25, 19-11
Финска-Русија
8 септември 2011
18:00
Извештај Финска   60 – 79   Русија    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 14-18, 6-15, 18-26, 22-20
Словенија-Грција
8 септември 2011
21:00
Извештај Словенија   60 – 69   Грција    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 13-18, 12-19, 21-7, 14-25
Грузија-Финска
10 септември 2011
15:30
Извештај Грузија   73 – 87   Финска    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 13-22, 20-14, 19-25, 21-26
Македонија-Словенија
10 септември 2011
18:30
Извештај Македонија   68 – 59   Словенија    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 20-16, 19-15, 15-11, 14-17
Грција-Русија
10 септември 2011
21:00
Извештај Грција   67 – 83   Русија    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 16-15, 23-27, 18-23, 10-18
Словенија-Финска
12 септември 2011
15:30
Извештај Словенија   67 – 60   Финска    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 14-12, 28-16, 12-20, 13-12
Грција-Грузија
12 септември 2011
18:00
Извештај Грција   73 – 60   Грузија    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 12-13, 20-22, 19-12, 22-13
Русија-Македонија
12 септември 2011
21:00
Извештај Русија   63 – 61   Македонија    Сименс Арена, Вилнус
Четвртини: 19-20, 18-14, 14-15, 12-12

Елиминационен круг

уреди
Сите натпревари се играат во Жалгирис Арена, Каунас[5]
Четвртфинале Полуфинале Финале
                   
14 септември        
   Шпанија  86
16 септември
   Словенија  64  
   Шпанија  92
14 септември
     Македонија  80  
   Македонија  67
18 септември
   Литванија  65  
   Шпанија  98
15 септември
     Франција  85
   Франција  64
16 септември
   Грција  56  
   Франција  79 Трето место
15 септември
     Русија  71  
   Русија  77    Македонија  68
   Србија  67      Русија  72
18 септември


Натпревари до петто место
  Полуфинале петто место
             
15 септември
   Словенија 77  
   Литванија 80  
 
17 септември
       Литванија 73
     Грција 69
седмо место
16 септември 17 септември
   Грција 87    Словенија  72
   Србија 77      Србија   68

Четвртфинале

уреди
14 септември
18:00
Извештај Шпанија   86 – 64   Словенија    Жалгирис Арена, Каунас
Четвртини: 16-23, 19-8, 36-14, 15-19
14 септември
21:00
Извештај Македонија   67 – 65   Литванија    Жалгирис Арена, Каунас
Четвртини: 18-20, 12-14, 19-18, 18-13
15 септември
18:00
Извештај Франција   64 – 56   Грција    Жалгирис Арена, Каунас
Четвртини: 14-17, 13-14, 13-12, 24-11
15 септември
21:00
Извештај Русија   77 – 67   Србија    Жалгирис Арена, Каунас
Четвртини: 16-12, 18-15, 20-21, 23-19

Места од 5 до 8

уреди
15 септември
15:30
Извештај Словенија   77 – 80   Литванија    Жалгирис Арена, Каунас
Четвртини: 20-19, 13-25, 24-19, 20-17
16 септември
15:00
Извештај Грција   87 – 77   Србија    Жалгирис Арена, Каунас
Четвртини: 34-8, 14-18, 16-22, 23-29

Полуфинале

уреди
16 септември
17:30
Извештај Шпанија   92 – 80   Македонија    Жалгирис Арена, Каунас
Четвртини: 26-18, 18-27, 27-17, 21-18
16 септември
21:00
Извештај Франција   79 – 71   Русија    Жалгирис Арена, Каунас
Четвртини: 17-16, 22-18, 16-13, 24-24

Разигрување за седмо место

уреди
17 септември
18:00
Извештај Словенија   72 – 68   Србија    Жалгирис Арена, Каунас
Четвртини: 27-20, 17-19, 20-12, 8-17

Разигрување за петто место

уреди
17 септември
21:00
Извештај Литванија   73 – 69   Грција    Жалгирис Арена, Каунас
Четвртини: 14-20, 18-17, 24-11, 17-21

Разигрување за трето место

уреди
18 септември
17:30
Извештај Македонија   68 – 72   Русија    Жалгирис Арена, Каунас
Четвртини: 13-17, 17-19, 20-16, 18-20

Финале

уреди
18 септември
21:00
Извештај Шпанија   98 – 85   Франција    Жалгирис Арена, Каунас
Четвртини: 25-20, 25-21, 25-21, 23-23

Тим на турнирот

уреди

Следните играчи се избрани за идеалната петторка:[6]

Организатор на игра  Тони Паркер
Бек  Лестер Мекејлеб
Крило  Хуан Карлос Наваро (MVP)
Крилен центар  Андреј Кириленко
Центар  По Гасол

Конечен пласман

уреди
Квалификувани за Олимписките игри 2012.
Домаќин на Олимписките игри 2012.
Квалификувани за олимпискиот квалификациски турнир 2012.
ранг тим учинок
    Шпанија 10–1
    Франција 9–2
    Русија 10-1
4   Македонија 7-4
5   Литванија 8–3
6   Грција 7–4
7   Словенија 6–5
8   Србија 5–6
9   Германија 4–4
  Финска 3–5
11   Турција 3–5
  Грузија 2–6
13   Хрватска 2–3
  Бугарија 2–3
  Обединето Кралство 2–3
  Израел 2–3
17   Украина 2–3
  Полска 2–3
  Босна и Херцеговина 2–3
  Италија 1–4
21   Црна Гора 1–4
  Латвија 0–5
  Белгија 0–5
  Португалија 0–5

Наводи

уреди
  1. „Group A“. Архивирано од изворникот на 2011-01-05. Посетено на 2011-01-30.
  2. „Group B“. Архивирано од изворникот на 2011-01-05. Посетено на 2011-01-30.
  3. „Group C“. Архивирано од изворникот на 2011-01-05. Посетено на 2011-01-30.
  4. „Group D“. Архивирано од изворникот на 2011-01-05. Посетено на 2011-01-30.
  5. 5,0 5,1 5,2 „Group E“. Архивирано од изворникот на 2011-01-05. Посетено на 2011-01-30.
  6. „архивски примерок“. Архивирано од изворникот на 2012-07-31. Посетено на 2011-09-19.