Ḱ (Латиница)

(Пренасочено од )
Ḱḱ

е латинична буква која ја користи македонскиот јазик за транскрипција на кириличната буква ќ. Буквата ја има истата вредност со соодветната кирилична буква и графемата е иста.

ПоврзаноУреди