Општини во Албанија

Список на општини уреди

 
Карта на општините во Албанија.

(Население според Попис 2011)

Надворешни врски уреди

  • „Општини во Албанија“. Statoids. (англиски)
  • Албански урбан развој на форумот на Skyskrapercity
  • Албанско здруженјие на општините Архивирано на 7 август 2018 г.