Ратае is located in Република Македонија
Ратае
Ратае
Ратае (Република Македонија)

ЖС „Ратае“железничкo стoјалиште во Република Македонија, со следниве географски координати: СГШ 42° 02' 40'', ИГД 21° 02' 59''. Железничкото стојалиште Ратае се на наоѓа на пругата Скопје - Кичево дел од Коридорот 8. Се наоѓа во северниот дел на Полошката котлина непосредно пред градот Тетово во близина на селата Ратае и Џепчиште, помеѓу железничкото стојалиште „Јегуновце - Фабрика“ и железничката станица Тетово, на точно 50 километри оддалеченост од главната централна Железничка станица - Скопје.

Возен ред

уреди

Наводи

уреди
  1. Извод од возен редМакедонски железници