Википедија:Википедија 18

Википедија 18

Денеска, 15 јануари, семрежната енциклопедија Википедија полни 18 години од своето постоење. На роденден се носи подарок, а најдобар подарок за една енциклопедија е пишување на статии. Ајде заедно да го прославиме роденденот на Википедија со пишување на нови статии или надополнување на постоечките.

Во списокот подолу запишете го вашиот подарок (нови или надополнети статии) од денеска 15 јануари 2019 година.

Список на „подароци“Уреди

Бр. Корисник Придонеси
1 MB мехриски јазик, шехриски јазик, батариски јазик, харсуски јазик, хобјотски јазик, сокотриски јазик, стари јужноарапски јазици, разихиски јазик
2 Виолетова Едвард VIII (дополнување), Принц од Велс, Марбург дополнување),
3 Корисник:GjorgjiP Жарко Лаушевиќ
4 Корисник:SirGoldenBlade Рагнарок
5 Корисник:Wildwolf10 Роџер Санчез, Алфред де Вињи (дополнување)
6 Корисник:Fruru Никола Пашиќ (дополнување)
7 Корисник:Stojnaa Дријади, Хеспериди
8 Корисник:Doni12345 Хамадријади
9 Корисник:Baek147 Карија
10 Корисник:Banja147 Форкије
11 Корисник:Wikimk Киблер-Рос модел
12 Корисник:Drume.B Хјуберт Селби
13 Корисник:Raso mk Маркос Мешкос
14 Корисник:Nani2568 Енико, Еуфрозина, Емеренција
15 Корисник:Simonka34 Милица Тодоровиќ, Вики Миљковиќ
16 Корисник:Velichovskas Наталија Лудошки, Аска и волкот
17 Корисник:Sofka.01 Хелијади
18 Корисник:Bogdanovicm Критски бик
19 Корисник:Jokii206 Кранија (митологија)
20 Корисник:FabLela Лина
21 Корисник:Ivka55 Баланос
22 Корисник:MarkoGamer12221 Осип Мандељштам‎
23 Корисник:Ina pet Буба Корели
24 Корисник:Simona Trajkoska Ноќна школа (филм од 2018)
25 Корисник:Ilievski.a Ана Марија Линд, Кеко (фудбалер)
26 Корисник:Damjan Petreski Селчук Инан
27 Корисник:Ema Trajcevska Алберто Џакомети, Јукио Мишима
28 Корисник: gordi Петар Бојовиќ, Радомир Путник (војвода) (#1Lib1Ref), Живојин Мишиќ (#1Lib1Ref), Петар I Караѓорѓевиќ (#1Lib1Ref), Александар I Караѓорѓевиќ (#1Lib1Ref)
29 Корисник:Mario Stamenkoski Недим Ремили
30 Корисник:Kit vas Бранковиќ (династија)