Ноќна школа (филм од 2018)

Ноќната школа е американскa комедија во 2018 година во режија на Малком Д. Ли, a глумaт Кевин Харт, Тифани Хадиш, Роб Риггл, Романи Малко, Таран Килам, Мегалин Ехикунвук, Ал Мадригал, Мери Лин Рајскб, Кит Дејвид, Ен Винтерс, Дејт Џо, Бен Шварц, Ивон Орџи и Бреша Веб. Харт, исто така, го продуцираa филмот заедно со Вил Пакер, како и пишување на сценариото. Приказната следи група на возрасни кои тргнале да ги довршат  своите испити, кои не успеале да ги довршат.  Филмот бил објавен во САД од страна на Universal Pictures на 28 септември 2018 година, заработил над 103 милиони долари ширум светот.[1]

СодржинаУреди

Во 2001 година, средношколецот Теди Вокер си оди од училиште кога се наоѓа себеси во состојба да не може  да се концентрира за време на клучен тест.

Години подоцна, во 2018 година, тој работи како продавач на скара, додека покрај себе има богата девојка по име Лиса, развивајќи внимателна финансиска стратегија што му овозможува да ја задржи илузијата дека е подобро отколку што всушност е, сепак неговиот живот се распаѓа со тоа  што дознава дека ќе ја наследи контролата врз продавницата кога сегашниот менаџер ќе се повлече. Во моментот кога  Теди ја запросува Лиса, случајно предизвикува експлозија кога шампанската плута отвора резервоар за гас, при што менаџерот го зема осигурувањето од експлозијата и бега.

Сега без работа, Теди учи од својот најдобар пријател Марвин дека теоретски може да добие работа во финансиската инвестициска фирма на Марвин, но бара од него да има средно училиште. Теди оди во старото средно училиште во верувањето дека може само да го плати новиот директор за да му даде соодветна квалификација, но овој план е уништен од самиот почеток со откривањето дека директорот е Стјуарт, кој Теди го малтретирал кога бил на училиште . За среќа, Теди може да направи договор за да присуствува на ноќното училиште за тој семестар подучуван од  Кери, но се наоѓа себеси сè уште фрустриран од неговите стари прашања за концентрација. Во исто време, тој и тврди на Лиса дека веќе ја добил работата за Марвин, а тајно работел во локален ресторан за брза храна за да си даде финансиска поддршка.

Додека останатиот дел од класот се бори да се справи, Теди ги убедува да му се придружат во кражба на тестовите. Кога Кери сфати  што се случило, Теди ќе биде избркан од ноќното училиште откако ќе ја преземе вината дека он ги украл тестовите. Кога Теди се враќа да се обрати на  Кери  дека сака да направи подобро за неговиот живот, таа се согласува да го земе Теди во ноќно училиште ако се тестира за учење, поради што им овозможува да утврдат дека тој страда од дислексија, дискалкулија и разни проблеми во обработката . Кери е способна да измисли нови системи за да му помогне на Теди да се справи и наскоро се сменува во ноќното училиште додека вистински се спријателува со своите соученици.

Со нивниот последен час во ноќта на високата матурска, Теди дознава дека учениците од ноќните школи присуствуваат на самата матурска. Тој се соочува со Лиса, која Стјуарт ја донесе во училиштето таа вечер под изговор дека сака корпоративно спонзорство за подобрување на училиштето. Очајна на глетката дека Теди лаже за неа, Лиса раскинува поттикнувајќи го опуштениот Теди да се откаже од ноќното училиште и средното , тој потоа ги посетува Кери и Стјуарт, при што тој се извинува на Теди, бидејќи сфаќа дека преминал премногу линии во својата желба за одмазда. Кери го обедила Теди да се врати во средно. Сите негови соученици го положуваат тестот, а он продолжува со полагање уште 4 пати.

На дипломирањето во тој семестар, Теди одржа говор во име на другите учесници во ноќните школи за тоа како сите докажуваат дека е можна втора шанса. По церемонијата, Теди се извиниува Лиза за лажењето и повторно се запознава си Лиса прифаќајки ја понудата за вечера под услов Лиса да плати.

НаводиУреди

  1. Pedersen, Erik (2017-04-14). 'Night School' Release Date: Kevin Hart Comedy Set For Fall 2018 From Universal“. Посетено на 2017-09-16.