Википедија:Ревизија на избрани статии/Список на статии за ревидирање

Featured article star - cross.svg Список на статии за ревидирање

ДискусијаУреди

Избрани статии од 2005 до 2010 годинаУреди

До сега, според мојата проверка, целосно се прегледани избраните статии за 2005 и 2010 година. Тие што мислев дека се несоодветни ги предложив, остануваат останатите години. --Никола Стоіаноски 15:10, 22 октомври 2010 (CEST)

Ажурирање: Мислам дека ги „прочешлав“ и избраните за 2006, а ако сум заборавил некоја додадете ја подолу. Истото важи и за останатите години.--Никола Стоіаноски 15:44, 22 октомври 2010 (CEST)
Ажурирање: По години, моменталната ситуација изгледа вака:
  • 2005 - сите несоодветни статии биле предложени и отстранети. Оваа година е целосно ревидирана.
  • 2006 - сите несоодветни статии биле предложени и отстранети. Оваа година е целосно ревидирана.
  • 2007 -
  • 2008 -
  • 2009 -
  • 2010 - сите несоодветни статии биле предложени и отстранети. Оваа година е целосно ревидирана.

Со тек на време сите ќе ги средиме. Важно е секој кој ќе забележи несоодветно избрана статија да ја пријави тука.--Никола Стоіаноски 20:33, 28 октомври 2010 (CEST)

Избрани статии без дискусија и гласањеУреди

Во периодот од октомври 2013 до ноември 2015 година, на главната страница се објавени 48 статии коишто се стекнале со статусот на „избрана статија“ без да поминат низ стандардниот процес на дискусија и гласање од страна на заедницата. Поради тоа, потребно е да се изврши ревизија на сите овие статии за да може заедницата да одлучи кои од нив треба да го задржат статусот. Статиите се додадени во списокот во продолжение на оваа страница и ќе бидат предложени за ревизија во неколку наврати, имајќи го предвид големиот број и потешкотиите на заедницата да изврши нивна истовремена ревизија.--Kiril Simeonovski (разговор) 14:08, 3 јануари 2016 (CET)

СписокУреди

статија неисполнети критериуми датум стаус на ревидирање
Арарат доделен статус без дискусија и гласање 7-13 октомври 2013 одземен статус
Обичен сколовранец доделен статус без дискусија и гласање 14-27 октомври 2013 одземен статус
Отворање (шах) доделен статус без дискусија и гласање 28 октомври - 3 ноември 2013
26 јануари - 1 февруари 2015
задржан статус
Храм на небото доделен статус без дискусија и гласање 4-10 ноември 2013 одземен статус
Германски музеј доделен статус без дискусија и гласање 11-24 ноември 2013 одземен статус
Бреза доделен статус без дискусија и гласање 25 ноември - 1 декември 2013 одземен статус
Ѕид доделен статус без дискусија и гласање 2-15 декември 2013 одземен статус
Дрезден доделен статус без дискусија и гласање 16 декември 2013 - 5 јануари 2014 задржан статус
Безјеова крива доделен статус без дискусија и гласање 6-26 јануари 2014 одземен статус
Комптонов ефект доделен статус без дискусија и гласање 27 јануари - 2 февруари 2014 одземен статус
Фламански поговорки доделен статус без дискусија и гласање 3-9 февруари 2014 одземен статус
Зимски олимписки игри 2014 доделен статус без дискусија и гласање 10-23 февруари 2014 одземен статус
Веројатносен распоред доделен статус без дискусија и гласање 24 февруари - 2 март 2014 одземен статус
Национална библиотека на Франција доделен статус без дискусија и гласање 3-9 март 2014 одземен статус
Петар Поп Арсов доделен статус без дискусија и гласање 10-16 март 2014 задржан статус
Велес доделен статус без дискусија и гласање 17-23 март 2014
26 октомври - 1 ноември 2015
задржан статус
Република Крим доделен статус без дискусија и гласање 24-30 март 2014 одземен статус
Лаоски јазик доделен статус без дискусија и гласање 31 март - 6 април 2014 одземен статус
Историја на парите во Македонија доделен статус без дискусија и гласање 7-13 април 2014 одземен статус
Симон де Бовоар доделен статус без дискусија и гласање 14-20 април 2014 одземен статус
Стандарден британски изговор доделен статус без дискусија и гласање 21 април - 4 мај 2014 одземен статус
Кармина Бурана доделен статус без дискусија и гласање 5-11 мај 2014 одземен статус
Орбита доделен статус без дискусија и гласање 12-18 мај 2014 одземен статус
Ана Болејн доделен статус без дискусија и гласање 19-25 мај 2014 одземен статус
Плима и осека доделен статус без дискусија и гласање 26 мај - 1 јуни 2014 задржан статус
Крв доделен статус без дискусија и гласање 2-8 јуни 2014 задржан статус
Бајројт доделен статус без дискусија и гласање 9-15 јуни 2014 одземен статус
Рококо доделен статус без дискусија и гласање 16-22 јуни 2014 одземен статус
Стандарден модел доделен статус без дискусија и гласање 23-29 јуни 2014 одземен статус
Бор (дрво) доделен статус без дискусија и гласање 30 јуни - 6 јули 2014 одземен статус
Историја на САД доделен статус без дискусија и гласање 7-13 јули 2014 задржан статус
Кориолисова сила доделен статус без дискусија и гласање 14-20 јули 2014 задржан статус
Архитектонски поредок доделен статус без дискусија и гласање 21-27 јули 2014 одземен статус
Јавански јазик доделен статус без дискусија и гласање 28 јули - 3 август 2014
18-24 август 2014
одземен статус
Топломер доделен статус без дискусија и гласање 4-10 август 2014
25-31 август 2014
22-28 септември 2014
3-23 ноември 2014
одземен статус
Ханза доделен статус без дискусија и гласање 11-17 август 2014
1-7 септември 2014
задржан статус
Воловар (соѕвездие) доделен статус без дискусија и гласање 8-14 септември 2014 задржан статус
Шума доделен статус без дискусија и гласање 15-21 септември 2014 одземен статус
Оптика доделен статус без дискусија и гласање 24-30 ноември 2014 задржан статус
Николај Лобачевски доделен статус без дискусија и гласање 1-7 декември 2014 одземен статус
Летни олимписки игри доделен статус без дискусија и гласање 8-14 декември 2014 задржан статус
Еврејски календар доделен статус без дискусија и гласање 15-21 декември 2014 задржан статус
Даб доделен статус без дискусија и гласање 22-28 декември 2014 одземен статус
Евгеника доделен статус без дискусија и гласање 29 декември 2014 - 18 јануари 2015 задржан статус
Ница доделен статус без дискусија и гласање 19-25 јануари 2015 задржан статус
Роберт Левандовски доделен статус без дискусија и гласање 25-31 мај 2015 одземен статус
Светско првенство во водени спортови 2013 доделен статус без дискусија и гласање 17-23 август 2015 одземен статус
Иконостас доделен статус без дискусија и гласање 16-29 ноември 2015 одземен статус

ПоврзаноУреди