Отвори го главното мени

АФИ 100 години... 100 ѕвезди

список на статии на Викимедија

Еден дел од серијата АФИ 100 години... серии, АФИ 100 години... 100 ѕвезди е листа на најголемите 50 ѕвезди во Американската филмска историја. Тие беа презентирани од страна на 50 "ѕвезди на денешницата", на тој начин комплетирајќи ја бројката 100. Листата е прикажана од Американскиот Филмски Институт на 16 јуни 1999, во шоу водено од Ширли Темпл.

Според правилата, ѕвездите на листата мора да го имаат направено своето филмско деби пред 1950 година или да се умрени пред создавањето на листата.

АктериУреди

АктеркиУреди

Надворешни врскиУреди