Американски филмски институт

Americanfilminstitute.gif

Американскиот Филмски Институт (АФИ) е независна непрофитабилна организација создадена од Националното Друштво за Заштита на Уметностите, основано во 1967 година под претседателство на Линдон Б. Џонсон.

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди