UTC−03:00

(Пренасочено од UTC-3)

UTC−03:00часовно отстапување 3 часа зад координираното универзално време (UTC).

UTC−03: сино (јануари), портокалово (јули), жолто (цела година), светлосино — морски површини
Време во Бразил, од 30 октомври 2013 г.
  UTC−04:00 / лете: UTC−03:00
  UTC−03:00 / лете: UTC−02:00

Како стандардно време (зима на северната полутопка) уреди

Главни населени места: Нук

Северна Америка уреди

Како летно време (лето на северната полутопка) уреди

Главни населени места: Халифакс

Северна Америка уреди

Како стандардно време (цела година) уреди

Главни населени места: Буенос Аирес, Монтевидео

Јужна Америка уреди

Антарктик уреди

Како стандардно време (зима на јужната полутопка) уреди

Главни населени места: Саун Пауло

Јужна Америка уреди

Како летно време (лето на јужната полутопка) уреди

Главни населени места: Сантјаго

Јужна Америка уреди

Антарктик уреди

Места што следат UTC−03:00, вон опсегот 45° ЗГД ± 7,5° уреди

  • Канак, Гренланд (69°13′ ЗГД, што одговара на UTC-04:37)
  • Упернавик, Гренланд (56°08′ ЗГД, што одговара на UTC-03:44)
  • Кулусук, Гренланд (37°11′ ЗГД, што одговара на UTC-02:28)
  • Свети Петар и Микелон (56°12′ ЗГД, што одговара на UTC-03:44)
  • Парамарибо, Суринам (55°10′ ЗГД, што одговара на UTC-03:40)
  • Ресифе, Бразил (34°54′ ЗГД, што одговара на UTC-02:19)
  • Стенли, Фолкландски Острови (57°51' ЗГД, што одговара на UTC-03:51)
  • Буенос Аирес, Аргентина (58°22′ ЗГД, што одговара на UTC-03:53)
  • Ел Чалтен, Аргентина (72°53′ ЗГД, што одговара на UTC-04:51)

Наводи уреди