UTC−02:00часовно отстапување 2 часа зад координираното универзално време (UTC).

UTC−02: сино (јануари), портокалово (јули), жолто (цела година), светлосино — морски површини
Време во Бразил, од 30 октомври 2013 г.
  UTC−04:00 / лете: UTC−03:00
  UTC−03:00 / лете: UTC−02:00

Како летно време (лето на северната полутопка)

уреди

Главни населени места: Нук

Северна Америка

уреди

Како стандардно време (цела година)

уреди

Атлантски Океан

уреди

Како летно време (лето на јужната полутопка)

уреди

Главни населени места: Саун Пауло

Јужна Америка

уреди

Наводи

уреди