Има само една вистина, има една Македонија, делете ја, парчете ја, пак ке биде наша најмила

MAKEДOНИJ
Nacionalni simbol vseh Makedoncev
mkMајчин јазик на овој корисник е македонскиот.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
sh-3 Корисник врло добро говори српскохрватски.
Korisnik vrlo dobro govori hrvatskosrpski.
bg-1 Този потребител има начални познания по български език.
Macedonian lion, 1620, stylized.svgОвој корисник е Македонец.
Flag of North Macedonia.svg Обој користник довага од Македонија и је по вероисповед Македонски Православец. Climent of Ohrid.jpg
Flag of Slovenia.svg Овој користик живее во Словенија.
Flag of Europe.svg Овој користник живее во Европа.
' Обој користник живее во Цеље.
Coat of arms of Vinica Municipality, North Macedonia.png Овој користник е 100% Виничанец.
Flag of North Macedonia.svg Овој користник е роден во Македонија.
Verginasun.jpg Овој користник е од Старо Македонско потекло.
Verginasun.jpg Овој користник е староседелец од Македонија.
Tmoro-vep.png Овој користник ја подржува партијата ТМОРО-ВЕП.
Logo of the Army of the Republic of Macedonia.svg Овој користник е подржувач на Достоинство.
СТРАНИЦИ
Clipboard.svg УРЕДУВАНЈЕ
Виница
Општина Виница
Виничко кале
Македонска Каменица
ФК Слога 1934
Кратово
Штип
Црква „Св. Архангел Михаил“ - Виница
Црква „Св. Јоаким Осоговски“ - Јакимово
Црква „Св. Пророк Илија“ - Блатец
Црква „Раѓање на Пресвета Богородица“ - Пекљани
Црква „Вознесение Христово“ - Липец
СТРАНИЦИ
Ambox important.svg НАЈДИ СИ ВРЕМЕ
Голак
Kочанско-виничка котлина
Општина Виница
Боречки вештини
Црква „Свети Јован Крстител“ - Лески
Црква „Св.апостол и евангелист Лука“ - Виница
Блатец
Црква „Св. Архангел Михаил“ - Лесново
Свети Преподобен Македониј пустиник Сириски