Националсоцијалистички окултизам

(Пренасочено од Нацистички окултизам)

Националсоцијалистички окултизам е мистичко-религиозно учење коешто опфаќа проповедање на окултистички тајни во склоп на националсоцијализмот.

Националсоцијализам
Кукест крст
Кукест крст
Хитлер зборувајќи на огромна масовна средба, Нирнбершки собири 1934 година