Награда „Св. Климент Охридски“

Св. Климент Охридски — највисоко признание за долгогодишни остварувања во областа на воспитанието, образованието, културата, уметноста, здравството, спортот, заштитата и унапредувањето на човековата околина и во социјалната дејност. Во една година можат да се доделат најмногу до пет награди. Се доделува на 8 декември - денот на Св. Климент Охридски.

ДобитнициУреди

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

 1. http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=12991036173&id=9&setIzdanie=21857
 2. http://www.kirilica.com.mk/vest2010.asp?id=60717
 3. http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=1437
 4. http://kurir.mk/makedonija/vesti/140165-Vraceni-drzavnite-nagradi-SvKliment-Ohridski-za-2013
 5. http://www.sobranie.mk/2014-df8a0d5a-b100-4c8d-80c9-6c601f98589c-ns_article-dodeluvanje-na-drzavnata-nagrada-sv-kliment-ohridski.nspx
 6. http://kurir.mk/makedonija/vesti/222434-Ova-se-dobitnicite-na-nagradata-SvKliment-Ohridski-za-2015
 7. Жарко Башески меѓу добитниците на наградата „Св. Климент Охридски“
 8. Соопштени добитниците на наградата „Св. Климент Охридски“ за 2017
 9. Државната награда „Св. Климент Охридски“ ќе се додели утре
 10. Ова се добитниците на државната награда „Св. Климент Охридски“
 11. Стефанова, Нина (8 декември 2020). „Заради застојот во Собранието – наградата "Свети Климент Охридски" не се додели“. Телма. Посетено на 12 декември 2020.