UTC+04:00

(Пренасочено од UTC+4)


UTC+04:00 — назнака на временско отстапување за четири часа понапред (+04) од UTC. По стандардот ISO 8601, истото се запишува како 2023-01-27UTC21:30:39+04:00. Ова време се користи во:

UTC+04:00 - 2010: Жолто (цела година), Сино (летно време северна полутопка), Светлосино - морски области

Како стандардно време (преку целата година)Уреди

ЕвропаУреди

Западна АзијаУреди

АфрикаУреди

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. „Русија го укинува зимното време“. Timeanddate.com. 8 февруари 2011. Посетено на 26 март 2011.
  2. „Времињата се менуваат во Грузија“. BBC. 27 јуни 2004. Посетено на 11 јуни 2007.
  3. Armenia scraps daylight saving time for good
  4. „Часовен појас на Сејшелите“. TimeTemperature.com. Посетено на 13 јули 2012.
  5. Mauritius will not repeat daylight saving time