UTC+07:00

часовен појас
(Пренасочено од UTC+7)

UTC+07:00часовен појас со отстапување од UTC од +07:00 часа. Според стандардот ISO 8601, времето се изразува како 2024-05-25UTC09:18:46+07:00.

UTC+07:00 во 2010 г.: сино (декември), жолто (цела година), портокалово (јуни), свелосино — морски површини
Време во Русија
UTC+2 MSK−1: Калининградско време
UTC+3 MSK: Московско време
UTC+4 MSK+1: Самарско време
UTC+5 MSK+2: Екатеринбуршко време
UTC+6 MSK+3: Омско време
UTC+7 MSK+4: Краснојарско време
UTC+8 MSK+5: Иркутско време
UTC+9 MSK+6: Јакутско време
UTC+10 MSK+7: Владивосточко време
UTC+11 MSK+8: Средноколимско време
UTC+12 MSK+9: Камчатско време
Време во Индонезија:
  UTC+07:00 — западноиндонезиско време
  UTC+08:00 — средноиндонезиско време
  UTC+09:00 — источноиндонезиско време

Како стандардно време (цела година) уреди

Северна Азија уреди

Источна Азија уреди

Ова се смета за најзападниот часовен појас во Источна Азија.

Југоисточна Азија уреди

Поврзано уреди

Наводи уреди

  1. „HOVT – Hovd Time“. Asian time zones. Time and Date. Посетено на 14 јули 2012.

Надворешни врски уреди