UTC+01:00 е часовен појас што се користи во следниве места:

UTC+01:00: Сино (декември), Портокалово (јуни), Жолто (цела година), Светлосино - Морски површини

Како стандардно време (цела година) уреди

Како стандардно време (зима на северната полутопка) уреди

Како летно време (лето на јужната полутопка) уреди

Поврзано уреди