UTC+02 е назнака за часовен појас во отстапување од +02 часа од од UTC. Ова време се користи во следниве места:

UTC+02: сино (декември), портокалово (јуни), жолто (цела година), светлосино - морски површини

Како стандардно време (цела година)Уреди

Калининградско времеУреди

Средноафриканско времеУреди

Како стандардно време (само зима на северната полутопка)Уреди

Источноевропско време - територии што се водат по летните правила на ЕУУреди

Територии што се водат по други летни правилаУреди

Како летно време (само лето на северната полутопка)Уреди

Средноевропско летно времеУреди

Западноафриканско летно времеУреди

Како летно време (само лето на јужната полутопка)Уреди