UTC+12:00

(Пренасочено од UTC+12)

UTC+12 е ознака за 12-часовно временско отстапување од Гринич во некои делови во светот. Ова време се користи во следниве места:

UTC+12: Сино (декември), Портокалово (јуни), Жолто (цела година), Светлосино - Водни површини

Како стандардно време (цела година)

уреди

Како стандардно време (зима на јужната полутопка)

уреди

Како летно време (лето на северната полутопка)

уреди

Поврзано

уреди