UTC+11:00

часовен појас
(Пренасочено од UTC+11)

UTC+11:00часовен појас со отстапување од UTC од +09:00 часа. Ова време се користи на следниве места:

UTC+11: сино (декември), портокалово (јуни), жолто (цела година), светлосино — морски површини
Време во Русија
UTC+2 MSK−1: Калининградско време
UTC+3 MSK: Московско време
UTC+4 MSK+1: Самарско време
UTC+5 MSK+2: Екатеринбуршко време
UTC+6 MSK+3: Омско време
UTC+7 MSK+4: Краснојарско време
UTC+8 MSK+5: Иркутско време
UTC+9 MSK+6: Јакутско време
UTC+10 MSK+7: Владивосточко време
UTC+11 MSK+8: Средноколимско време
UTC+12 MSK+9: Камчатско време
Време во Австралија
  UTC+8
  UTC+9:30 / DST: UTC+10:30
  UTC+10
  UTC+10 / DST: UTC+11

Како стандардно време (цела година)

уреди

Северна Азија

уреди

Океанија

уреди

Како летно време (лете на јужната полутопка)

уреди

Океанија

уреди

Поврзано

уреди

Надворешни врски

уреди