UTC+05:00

часовен појас
(Пренасочено од UTC+5)

UTC+05:00часовен појас со отстапување од UTC од +05:00 часа. Ова време се користи на следниве места:

UTC+05 2010: сино (декември), портокалово (јуни), жолто (цела година), светлосино — морски површини
Време во Русија
UTC+2 MSK−1: Калининградско време
UTC+3 MSK: Московско време
UTC+4 MSK+1: Самарско време
UTC+5 MSK+2: Екатеринбуршко време
UTC+6 MSK+3: Омско време
UTC+7 MSK+4: Краснојарско време
UTC+8 MSK+5: Иркутско време
UTC+9 MSK+6: Јакутско време
UTC+10 MSK+7: Владивосточко време
UTC+11 MSK+8: Средноколимско време
UTC+12 MSK+9: Камчатско време
Време во Казахстан
UTC+05:00
UTC+06:00

Како стандардно време (цела година) уреди

Северна Азија уреди

Средна Азија уреди

Јужна Азија уреди

Индиски Океан уреди

Антарктик уреди

Како летно време (само лете на северната полутопка) уреди

Источна Европа уреди

Поврзано уреди

Надворешни врски уреди