UTC+2

(Пренасочено од UTC+02)

UTC+02 е назнака за часовен појас во отстапување од +02 часа од од UTC. Ова време се користи во следниве места:

UTC+02: сино (декември), портокалово (јуни), жолто (цела година), светлосино - морски површини

Како стандардно време (цела година)Уреди

Калининградско времеУреди

Средноафриканско времеУреди

Како стандардно време (само зима на северната полутопка)Уреди

Источноевропско време - територии што се водат по летните правила на ЕУУреди

Територии што се водат по други летни правилаУреди

Како летно време (само лето на северната полутопка)Уреди

Средноевропско летно времеУреди