Портал:Православие


Vladimirskaya.jpg

Православие

Добредојдовте на порталот Православие
Исто така можете да ги погледате и порталите Религија и Христијанство


Deesis.jpg


Кои се православните христијаниУреди

Православието колективно се однесува на христијанските традиции формирани на Балканот, Блискиот Исток и источна Европа во периодот од неколку века во религиозната антика. Неговото оттргнување од Западното христијанство се должи на културата, јазикот, и политиката колку и на самата теологија.

Оваа недела...Уреди

На 16 декември 2005, Романската Грчка Католичка Црква била прогласена за Мајорска Архиепископска Црква.

Статии

Обреди и обележјаУреди


Ethiopic genesis (ch. 29, v. 11-16), 15th century (The S.S. Teacher's Edition-The Holy Bible - Plate XII, 1).jpg


Icon 01011 Bogorodica Kazanskaya.jpg


ИсторијаУреди


Coat of Arms of the Ecumenical Patriarchate Constantinople (St. George's Cathedral, Istanbul).svg


СоциологијаУреди


Golgotha hill.jpgЛичностиУреди
МестаУреди

Податотека:Соборна.jpg


Податотека:Smolni.jpg


ПразнициУредиУчењаУреди


ДебатиУреди


ИндексиУреди

Портал ПравославиеУреди


КатегорииУреди


ЦрквиУреди


ЛистиУреди