Разговор со корисник:Stefan40-3e3e/Архива 3


Ова е архива на минати разговори. Не ја менувајте содржината на оваа страница. Ако сакате да почнете нов разговор или да разговарате за стара тема, ве молиме обратете се на сегашната разговорна страница.

Архива 3


   
   
   
   
   
   
   
   
   
Главна
   
Разговор
   
Кориснички кутии
   
Награди
   
Обележувачи
   
Работа
   
Придонеси
   
Интересно
   
Шаблони
   

Добре дојде!

Здраво, Stefan40-3e3e, и добре дојде на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, видете ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата страница за разговор, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојде!

Добредојдовте на разговорната страница со Stefan40-3e3e.


Одлична идеја. Само направи го без разнгирањата зошто кај нас рецензијата слабо работи и ќе стои празно тоа. Значи направи го само со текст дека „Оваа статија е дел од тој и тој проект...“ всушност слично како {{ВикиПроект Македонија}}. Овој шаблон за спорт ставај го кај сите спортски страници за разговор + шаблонот {{Страница за разговор}} (доколку го нема). Поздрав и се најдобро.--Никола Стојаноски 12:09, 24 јули 2009 (UTC)

Стефан, не претркале. Веќе има таков шаблон, еве го овој {{ВикиПроект Спорт статија}}. Ај ако не, само ставај го на спортски страни за разговор, полесно и за тебе :) Поз--Никола Стојаноски 12:11, 24 јули 2009 (UTC)

Викимедија Македонија уреди

Здраво. Ве известуваме дека во последните неколку месеци се трудиме да основаме здружение Викимедија Македонија, коешто ќе има за цел да ја промовира Википедија на македонски ајзик и останатите Викимедија проекти. Доколку сте заинтересирани, додаете го Вашето корисничко име овде. Доколку немате отворено корисничка сметка на Мета, сторете го тоа и притоа внимавајте да биде идентична како на Википедија.--Kiril Simeonovski (разговор) 15:52, 3 август 2009 (UTC)

Се надевам дека ја погледнавте горепосочената страница. Подржувањето на ова здружение е од добро за целата Википедија на македонски јазик. Колку сме повеќе, тоа подобро. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:50, 6 август 2009 (UTC)

Викимедија Македонија треба да биде (се надеваме ќе биде) локален огранок од Викимедија Фондација. Тоа ќе биде нешто акко што е Викимедија Русија за Русија, Викимедија Србија за Србија, Викимедија Германија за Германија, Викимедија Полска за Полска итн. Односно, тоа ќе биде непрофитна и невладина организација, која ќе има за цел да придонесе за унапредување на образованиет во македонија, учествувајќи во разни проекти, проширување на ИТ културата и се разбира најглавното, искористување на можностите за промоција на Википедија на македонски јазик и останатите јазични проекти. Мислам дека Го заслужуваме тоа, па затоа ако сте заинтересирани ќе Ве замолам приклучете се. Колку сме повеќе, толку подобро, а на тој начин и полесно и побрзо ќе добиеме одобрение. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:01, 7 август 2009 (UTC)

Мал совет уреди

Здарво Стефан. Нема многу да те малтретирам само сакам да ти укажам српските/хрватските/босанските и црногорските имиња се пишуваат со -иќ не со -ич. Со завршеток -ич мислам се руските/украинските/белоруските и словенечките. Поз--Никола Стоіаноски 09:56, 11 август 2009 (UTC)

Портал:Спорт уреди

Здраво, Стефан. Мене лично не ми претставува проблем да ја сменам избраната статија и ќе го направам тоа. Добро е статиите на порталот да ги поставуваме според некој настан, но исто така треба да се внимава да не доминираат толку фудбалските статии. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:56, 12 август 2009 (UTC)

Добра е листата и не се плаши да ги направиш промените. На крајот на краиштата не е мој порталот, аи долго очекував некој да ми помогне.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:31, 12 август 2009 (UTC)

Награда уреди

Акватичка награда
Јас, MacedonianBoy, Ви доделувам вам, Stefan40-3e3e, награда за Вашите придонеси во врска со проширувањето и создавањето статиите поврзани со спортовите на вода! Одличен работа и резултати!

Вики средба уреди

Здраво. Ве известуваме дека на 29 август, сабота, со почеток во 12:00 ќе се одржи Вики средба во трговскиот центар Ramstore во Скопје, на која главно ќе се разговара за здружението Викимедија Македонија, за чие основање сте заинтересирани. Ве поканувам да присуствувате да оваа средба, а Вашето присуство може да го потврдите овде. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 21:06, 24 август 2009 (UTC)

Здраво. Сакам да Ве известам дека по Ваш предлог, статијата за англиската фудбалска премиер лига е избарана статија за месец септември, а статијата за кошаркарската НБА лига е преместена за месец ноември. Со ова мислам дека овие две статии се усогласени со соодветните временски перуоди. Инаку, сакам да Ви напоменам, кога ќе уредувате во иднина да не вршите целосен перевод со сите правописни правила во англискиот јазик. Имено, за разлика од англискиот јазик, во македнскиот придавките изведени од националностите се пишуваат со мали букви (англиски, но не Англиски), исто така националностите се пишуваат со голема буква (Македонец, но не македонец (ова е сопствена именка)). Месеците се пишуваат со мала буква (септември, но не Септември) итн. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:03, 31 август 2009 (UTC)

Имиња уреди

Здраво. Сè е ок што пишуваш за спортот, само пази на транскрипција на сите имиња, особено на српско-хрватските. Презимињата кои завршуваат на -ћ или -ć на македонски се предаваат со -ќ, додека буквата -ḋ / -ђ се предава со -ѓ. На крај се пишува -ќ кај српски, босански, хрватски и црногорски презимиња, а кај руски, словенечки, украински и белоруски се пишува на крај со -ч. Поздрав--Никола Стоіаноски 17:43, 5 април 2010 (UTC)

Уредувања уреди

Здраво Стефан. Тоа не е проблем до твојата сметка, туку таа алатка која си ја користел веќе не постои. Еве една нова, многу подобра, има додатни опции и подобра приказ. Ова е почетната страна на алатката, а ова е приказот за твоите уредувња. Има и други опции кои можеш да ги најдеш од страна на почетната страница. Поздрав--Никола Стоіаноски 11:29, 9 јуни 2010 (CEST)Одговори

Благодарам!!!

Ролан Гарос уреди

Само да те известам дека Ronald Garros се вика Ролан Гарос (без д). Имај на ум во иднина. Патем, придавки како „француски“ (пр. познатиот француски авијатичар) се пишуваат со мала буква. Поздрав. --iNkubusse A? 11:51, 9 јуни 2010 (CEST)Одговори

Уште нешто, МНОГУ важно. Српски, црногорски, босански и хрватски презимиња што завршуваат на -ић/-ić, на македонски се предаваат како -иќ. За разлика од нив, словенечки, руски, украински и белоруски што завршуваат на -ич/-ič си остануваат -ич и во македонски. --iNkubusse A? 12:06, 9 јуни 2010 (CEST)Одговори
Па добро, понекогаш стварно не можеш да знаеш од каде е човекот, ама на англиската Википедија обично има статии за сите тие тенисери, и на нив ги пишува презимињата правилно. Само отвори ја статијата и веднаш ќе забележиш. ;) --iNkubusse A? 14:02, 11 јуни 2010 (CEST)Одговори

СП2010 уреди

Здраво Stefan40-3e3e. Не ми текнува што уште може да се уредува статијата. Јас чекам да започне СП и да ги внесувам податоците од резултатите. Доколку имаш некоја идеја, слободно пиши ми. Поздрав--Тиверополник (разговор) 13:17, 9 јуни 2010 (CEST)Одговори

Stefan40-3e3e, знам што е најдобро, но премногу работа е тоа. Доколку ги погледнеме истите статии од претходните години ќе видиме дека некои се катастрофа. Значи, според мене не треба да си го губам времето околу таа статија бидејќи за наши услови е добра. Поздрав--Тиверополник (разговор) 15:00, 11 јуни 2010 (CEST)Одговори

Потпис уреди

Здраво Стефан. Сакам да ти кажам дека потписот не ти е точен, односно името води кон непостоечки линк, а линкот за разговор кон некој корисник непознат за мене.

Ти го поправив еве ти го кодот со точни параметри:

[[Корисник:Stefan40-3e3e|<math>\mathfrak{S}\mathfrak{t}\mathfrak{e}\mathfrak{f}\mathfrak{a}\mathfrak{n}\mathfrak{4}\mathfrak{0}\mathfrak{-}\mathfrak{3}\mathfrak{e}\mathfrak{3}\mathfrak{e}</math>]] <sup>([[Разговор со корисник:Stefan40-3e3e|<math>\mathfrak{W}\mathfrak{T}\mathfrak{F}</math>]])</sup>


Поздрав--Никола Стоіаноски 15:48, 13 јуни 2010 (CEST)Одговори

Вики средба уреди

Здраво. Ве известуваме дека на 4 август, со почеток во 19:00 во Пјаца Либерта, Скопје ќе се одржи Вики средба. Доколку сте во можност и сте заинтересирани да присуствувате Вашето присуство или евентуално отсуство може да го најавите овде. Доколку не сте присуствувале на некоја Вики средба и сакате да добиете повеќе информации, може да испратите порака на vikipedija@lists.softver.org.mk, по што навремено ќе добиете одговор со потребните информации. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:51, 28 јули 2010 (CEST)Одговори

Лига на Шампиони 2010/11 групна фаза уреди

Здраво Stefan40-3e3e. Сакав да те прашам што планираш со статијата Лига на Шампиони 2010/11 групна фаза . Со таквиот изглед ќе треба да ја избришам. Молам за одговор. Поздрав и пријатна работа--Тиверополник (разговор) 23:16, 16 септември 2010 (CEST)Одговори

Ок, само прашувам. Поздрав и пријатна работа--Тиверополник (разговор) 01:03, 18 септември 2010 (CEST)Одговори

Лидери по година уреди

Здраво. Со создавањето на ВикиПроектот Години, започна иницијативата за пополнување на статиите за години на Википедија на македнски јазик. Првата активност е пополнување на списоците за лидери на држави по години. Доколку сте заинтересирани да помогнете во извршувањето на оваа задача, може да се пријавите на страницата наменета за оваа активност, на која и може да дадете свој коментар. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 01:26, 12 октомври 2010 (CEST)Одговори

Честитки уреди

Честитки за успешната кандидатура и добивањето на оценувачки права! Во секој момент, некој од бирократите ќе ве унапреди, со што ќе се стекнете со оценувачките алатки.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:22, 22 октомври 2010 (CEST)Одговори

10 години Википедија уреди

      Здраво, Stefan40-3e3e/Архива 3!
Голема благодарност за Вашите придонеси на Википедија, која веќе 10 години е со нас и нуди слободен пристап кон слободното знаење. По тој повод, насекаде во светот ќе бидат организирани настани за прослава на овој јубилеј, а прослава ќе се одржи и во Скопје на 15 јануари 2010 година во кафе-барот Ла кања во Старата скопска чаршија. Повеќе информации за настанот може да добиете на страницата посветена на истиот. Во рамките на настанот ќе биде организирана и Вики средба, на која како и обично Вашето присуство може да го најавите на соодветната страница. Се надевам дека ќе присуствувате на оваа прослава и ќе се запознаете со многу останати корисници, кои придонесуваат за споделување на знаењето како и Вие.

      Поздрав и успешна работа!
--Kiril Simeonovski (разговор) 00:09, 13 јануари 2011 (CET)Одговори

Покана за Вики средба уреди

      Здраво, Stefan40-3e3e/Архива 3!
Сакам да Ве известам дека на 7 јуни 2011, во Скопје ќе се одржи Вики средба, па по тој повод Ве поканувам доколку сте во можност да присуствувате. Целта како и на секоја Вики средба е дружење и запознавање на корисниците кои постојано соработуваат уредувајќи на Википедија, како и дискутирање на теми поврзани и неповрзани со Википедија. Повеќе информации за средбата може да добиете на соодветната страница.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 03:28, 4 јуни 2011 (CEST)Одговори

ДСЗ факт уреди

ДСЗ Еден факт од статијата Вимблдон 2011, која Вие ја создадовте и проширивте, се најде во секцијата „Дали сте знаеле?“ на главната страница на 23 јуни 2011. Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 22:01, 23 јуни 2011 (CEST)Одговори

Локациска мапа уреди

Здраво. Можеби не забележа, но за оваа намена имаме „Шаблон:ПозКарта“ кој веќе се употребува во разни други важни шаблони и ќе мора да се користи така. Нови шаблони за истата намена може само да направат збрка. Значи, ова е истото како тоа што си го направил, само што го користиш „ПозКарта“, на пр. Шаблон:ПозКарта Аргентина. Поздрав и благодарам на посветеноста. --Б. Јанкулоски (разговор) 23:48, 9 јули 2011 (CEST)Одговори


Athletics World Championships уреди

Hello Stefan :) I have seen you are following 2011 Athletics World championships very closely. Can I know if you follow also other sports, and if you support Macedonia also in other sports ? Let me know (if you speak english as I hope :D)

Thanks ! Matteo from Italy. Soloperme (разговор) 11:29, 3 септември 2011 (CEST)Одговори

Yes, my friend, i speak English :D. Yes, I'm following the 2011 World Championship in Athletics and also I'm following other sports, like: Basketball, Football, Handball, Tennis, Formula 1, Chess... Also I support Macedonia, which is normal thing, because I live in Macedonia, I'm in Macedonia, and I hope I will live here till I die, because it's a beautiful country. I support Macedonia in any sport, for ex. I don't follow volleyball too much, but when i read that Macedonia is playing in some volleyball competition, I've try to read more on Wikipedia (if there is such an article) and I'll try to watch that game.
And if you need any help, you're welcome. You can ask me anything, and I'll answer you. But please give me a link of your Italian or English Userpage. --Stefan40-3e3e (разговор) 12:06, 3 септември 2011 (CEST)Одговори

Награда за спортски настани уреди

За последователност во уредувањето на статии за тековните спортски настани.
од Kiril Simeonovski (разговор)

Секоја чест! Навистина сите статии си се со мерка и моментно привлекуваат голем интерес кај читателите.--Kiril Simeonovski (разговор) 18:25, 3 септември 2011 (CEST)Одговори


Ова е архива на минати разговори. Не ја менувајте содржината на оваа страница. Ако сакате да почнете нов разговор или да разговарате за стара тема, ве молиме обратете се на сегашната разговорна страница.
Назад на корисничката страница на „Stefan40-3e3e/Архива 3“.