Извини што ти пишувам покасно ама сега видов. Тоа се прави на следниот начин: ставаш две загради , па потоа името што ти сакаш да го пишеш и повторно ставаш две затворени загради . На приемер: Скопје --MacedonianBoy 15:17, 1 август 2008 (UTC)


За аеродромите уреди

Многу убаво што се интересираш и пишуваш за аеродромите, но само би те замолил да запазиш на некои работи.

1. Користи ја оваа инфокутија

{{Airport frame}}
 {{Airport title|име= Аеродром Скопје |локалноиме= |локалноиме-р= }}
 <!--{{Airport image|airport_image=}}-->
 {{Airport infobox |
  IATA     = SKP |
  ICAO     = LWSK |
  тип     = Јавен |
  раководен_од = ЈПАУ Македонија |
  најблизок_град = Скопје |
  елевација_стапки = 781 |
  елевација_метри = 238 |
  координати = {{coor dms|41|57|42|N|21|37|17|E|type:airport}}
 }}
 {{Runway title}}
 {{Runway|
  писта_агол  = 16/34 |
  писта_должина_стапки = 8.038 |
  писта_должина_метри = 2.450 |
  писта_површина = [[Асфалт]]|
 }}
 {{Airport end frame}}

Koj изгледа вака: (примерот е за скопскиот Аеродром)

Аеродром Скопје
{{{name}}}
Општо
Писти
Правец Должина Површина
ft m
16/34 8.038 2.450 Асфалт

2. Аеродромите не се зафатени или најзафатени туку френквентни и најгренкветни 3. Ставај интервики и категории (тоа се овие еn:Bla bla bla fr:Jujuju ) и на aнглиската ставај го мк интервики ко на пр. mk:Аеродром Амстердам

Ако нешто не ти е јасно прашај и само така продолжи. позз--Raso mk 14:42, 3 август 2008 (UTC)


Награда уреди

 
Те одликувам со Авијатичарска ѕвезда како признавање на твоите познавања и придонеси во областа на авијацијата. ---Raso mk 07:39, 11 август 2008 (UTC)

За барањето + неколку забелешки уреди

За да ставите инфокутија во една статија, само одете на англиската Википедија на соодветната статија за соодветната авиокомпанија и копирајте го оној код кој се наоѓа во таа статија, а не кодот на Шаблон:Инфокутија за авиокомпанија. Во иднина кога ќе правите статии за авиокомпании, само кажете ми кои сте ги направиле и јас ќе ги подигам и вметнувам сликите за Вас. Забележав некои работи кои треба да ги имате на ум:

 • Неправилно е да се пишуваат имињата на месеците со голема буква: Февруари - февруари  Ок
 • Државите се пишуваат со голема буква, но придавките изведени од нив се со мала:
неколку Европски дестинации - неколку европски дестинации  Ок
...е Чешка авиокомпанија - е чешка авиокомпанија  Ок
[[bs:Czech Airlines]]
[[cs:České aerolinie]]
[[de:Czech Airlines]]
......
... секогаш вметнувајте врска и до англиската статија - [[en:насловнаанглискатастатија]], а пак таму, на англиската Википедија, вметнете интервики врска до статијата на македонската Википедија. Само кликнете на edit и во интервики врските на дното додадете [[mk:насловнамакстатија]] и готово.

Ако имате потреба од било каква помош, само кажете. --Brainmachinewtf? 14:00, 30 август 2008 (UTC)

Здраво уреди

Дали те занима овоа дискусија? Поздрав.--Makedonij 21:52, 15 септември 2008 (UTC)

Само искажи го тоа мисленје тамо! Поздрав --Makedonij 22:14, 15 септември 2008 (UTC)

Иницијатива уреди

Иницијатива
           Здраво, LazialeStojakovo!
Како што веќе можете да видите, се приближуваме кон бројот 20 000 статии и како резултат на тоа Ве информираме за следната иницијатива. Имено, дорбредојдени би биле Вашите уредувања за создавање нови статии според зададените стандарди на Википедија со што за кратко време би ја достигнале саканата цел. 20 000 статии ни се неопходни за започнување на Википедија:ВикиПроект Вести и за понатамошна успешна афирмација на македонскиот јазик и македонската Википедија. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

 ОкВи благодариме за Вашите придонеси во остварувањето на целите на иницијативата.

--MacedonianBoy (разговор) 18:49, 16 септември 2008 (UTC)

Мило ми е што сакате да помогнете во борбата против вандализмот и неговото бришење. Но, сепак за статии со чисто вандалистичка содржина мислам дека е добро да ги ставите за бришење користејќи го соодветниот шаблон {{бришење|наведеѕте причина за бришење}}. Кај наведете причина за бришење може да наведете и некоја друга зависно од содржината на статијата. За одетални информации видете на Википедија:Критериуми за брзо бришење. Поздрав и благодарност за желнбата во борба против вандализмот.


Иницијатива 22.222 уреди

Иницијатива 22.222
         Здраво, LazialeStojakovo!
Голема благодарност за Вашите придонеси во остварувањето на бројката од 20 000 статии на Википедија на македонски јазик. Но, сепак тоа веќе е минато, а мора да се стремиме кон иднината, па затоа покрената е нова иницијатива, според која очекуваме бројот на статии на Википедија на македонски јазик да ја достигне бројката од 22 222 до крајот на оваа година. Во време кога македонската Википедија е под револууционерни промени, кога очекуваме започнува со работа и ВикиПроектот Рецензија кој ги дава насоките во оценување на квалитетот на статиите, од особено значење е да се постигне многу и во зголемување на бројот на статиите. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

 ОкВи благодариме за Вашите придонеси во остварувањето на целите на иницијативата.

--Kiril Simeonovski (разговор) 15:46, 10 ноември 2008 (UTC)


Молба уреди

Дали би имал време и волја да ја направиш овва статија: Меѓународен аеродром Матавери? Главен линк тука. Фала --Raso mk (разговор) 21:06, 24 ноември 2008 (UTC)

Фала! Должник сум ти :-) --Raso mk (разговор) 23:20, 24 ноември 2008 (UTC)
Правев статија за Велигденскиот остров, па нема никакви други податоци поврзано со него. Па ти си по аеродромите, некој по јазиците, црквите и сл. Малку помош од секого и ете комплетно податоци. Клевр зар не.--Raso mk (разговор) 08:35, 25 ноември 2008 (UTC)

Иницијатива за квалитетни статии уреди

Иницијатива
           Здраво, LazialeStojakovo!
Сакам да Ви се заблагодарам за досегашната помош во остварувањето на целите на иницијативите на Википедија на македонски јазик. Инцијативата за квалитетни статии има за цел е новиот предизвик, кој бара подобрување на квалитетот на постоечките статии, правејќи ги поверодостојни и обемни за да го привлечат вниманието на читателот. Во функција е и ВикиПроектот Рецензија со рецензијата која овозможува ситни промени во статиите. За повеќе информации видете:Википедија:ВикиПроект Квалитетни статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 01:42, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива 25.000 уреди

Иницијатива
         Здраво, LazialeStojakovo!
Сакам да Ви се заблогадарам за големиот придонес во достигнувањето на бројката од 22 222 статии на Википедија на македонски јазик. Пред нас е нов предизвик, а тоа е постигнувањето на бројката од 25 000 статии. Имено, сакам да Ве повикам во интензивното уредување на нови статии, со што за краток период би ја достигнале и оваа бројка, со што би добиле енциклопедија, која во вистинско светло го афирмира македонскиот јазик. За повеќе информации видете: Википедија:ВикиПроект Нови статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 01:42, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива 500 (избрани) статии уреди

Иницијатива 500 (избрани) статии
           Здраво, LazialeStojakovo!
Најпрвин сакам да Ви се заблагодарам за Вашите придонеси во остварувањето на целите на претходните иницијативи. Сакам да Ве известам дека на Википедија на македонски јазик се покренува иницијативата за уредување на 500 (избрани) статии, која ќе има за цел проширување на постоечките и уредување на нови квалитетни статии, кои без поголеми промени може да бидат избрани на Главната страница. Може да придонесувате со уредување на квалитетни статии од сите области. Подобрените квалитетни статии или новите квалитетни статии додадете ги во порталот со 500 статии. Порталот служи и како увид за тоа како напредуваме во остварувањето на целта, а е и помагало за полесен избор на избрана содржина. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 15:18, 13 март 2009 (UTC)

Вики средба уреди

Здраво. Ве известуваме дека на 29 август, сабота, со почеток во 12:00 ќе се одржи Вики средба во трговскиот центар Ramstore во Скопје, на која главно ќе се разговара за здружението Викимедија Македонија, за чие основање сте заинтересирани. Ве поканувам да присуствувате да оваа средба, а Вашето присуство може да го потврдите овде. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 21:00, 24 август 2009 (UTC)

Извинете. Оваа порака не беше никаква провокација. Кога ја пишував пораката, истата не ја испратив до корисници, за кои со сигурност знам дека не живеат во Македонија. За Вас навистина не знаев. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 21:22, 24 август 2009 (UTC)

Лидери по година уреди

Здраво. Со создавањето на ВикиПроектот Години, започна иницијативата за пополнување на статиите за години на Википедија на македнски јазик. Првата активност е пополнување на списоците за лидери на држави по години. Доколку сте заинтересирани да помогнете во извршувањето на оваа задача, може да се пријавите на страницата наменета за оваа активност, на која и може да дадете свој коментар. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 01:33, 12 октомври 2010 (CEST)Одговори

Донации на Википедија уреди

Може ли да ми кажеш на кој јазик беше интерфејсот, текстот на екранот?--brest (разговор) 07:13, 16 ноември 2010 (CET)Одговори