Прва македонска кошаркарска лига - Најкорисен играч на сезоната

Најкорисен играч на сезоната на Првата македонска кошаркарска лига претставува признание на кошаркарот во одредената сезона во која ги покажал своите квалитети низ целата сезона.

ОсвојувачиУреди

^ Означува дали играчот е активен во Првата македонска лига
  Означува дали Најкорисниот играч го освоил Првенството таа сезона
Играч (X) Означува колку пати бил Најкорисен играч
  • Забелешка: Оваа табела е нецелосна
Сезона МВП на сезоната Позиција Држава Клуб
1992/93
1993/94
1994/95
1995/96
1996/97
1997/98
1998/99
1999/00
2000/01
2001/02
2002/03
2003/04   Александар Димитровски Бек   Македонија Фершпед Работнички
2004/05
2005/06
2006/07   Златко Гоцевски Центар   Македонија Струмица 2005
2007/08   Доналд Кол Крилен центар   САД Фени Индустри
2008/09
2009/10
2010/11   Душан Кнежевиќ Центар   Србија Фени Индустри
2011/12   Тодор Гечевски Центар   Македонија МЗТ Аеродром
2012/13   Дамјан Стојановски^ Крило   Македонија МЗТ Аеродром
2013/14   Стефан Синовец Бек   Србија МЗТ Аеродром
2014/15 Ѓорѓи Чековски Крилен центар   Македонија Работнички
2015/16 Карло Враговиќ Бек   Хрватска Фени Индустри
2016/17   Ѓорѓе Дреновац Крило   Србија МЗТ Аеродром
2017/18   Чавдар Костов Бек   Бугарија Работнички
2018/19 Чавдар Костов (2) Бек   Бугарија Работнички
2012/13 Дамјан Стојановски (2)^ Крило   Македонија МЗТ Аеродром

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди