Опстанок (серија)

Опстанокмакедонска телевизиска серија од 1990 година во режија на Миле Гроздановски, во продукција на МТВ.

„Опстанок“
РежисерМиле Гроздановски
ПродуцентМиле Гроздановски
Главни улогиМето Јовановски
Славица Зафировска
Ѓорѓи Колозов
Ненад Стојановски
Ратка Чоревска
Мите Грозданов
Шенка Колозова
Кирил Андоновски
Јосиф Јосифовски
Премиера1990
ДржаваМакедонија Македонија

УлогиУреди

Глумец Улога
Мето Јовановски Осамениот
Славица Зафировска
Ненад Стојановски Учител
Ратка Чоревска Баба Стана
Ѓорѓи Колозов Селанец 1
Гоце Влахов Селанец 2
Мите Грозданов Доктор
Шенка Колозова Трајанка
Ѓокица Лукаревски
Кирил Андоновски
Најдо Тодески
Јосиф Јосифовски
Благоја Спиркоски-Џумерко
Ванчо Петрушевски Шумарот Смиле
Синоличка Трпкова Митра
Кирил Ќортошев Овчарот
Ленче Делова
Методија Марковски
Дејан Велков Петре
Елена Зафировска Босилка

Надворешни врскиУреди