Летаат приказни

Летаат приказни - збирка раскази на македонски писатели, објавена во 2019 година од издавачката куќа „Темплум“ во рамките на едицијата „Друга приказна“. Изборот на расказите го направил Владимир Мартиновски, кој е автор и на предговорот со наслов „Микропролог“.

СодржинаУреди

Збирката содржи 30 раскази:[1]

НаводиУреди

  1. Летаат приказни. Скопје: Темплум, 2019.