Драган Георгиевски

Драган Георгиевски (1986) — македонски писател, кој пишува куси раскази.

ЖивотописУреди

Драган Георгиевски е роден во 1986 година. Студирал на Филозофскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје.

ТворештвоУреди

Во 2013 година, Драган Георгиевски ја објавил збирката куси раскази со наслов “Метаморфузија”, во издание на “Темплум”. Истата година, со неа, тој ја освоил наградата “Новите!, која ја доделува “Темплум”.[1] Три негови кратки раскази се застапени во антологијата на македонскиот краток расказ, „Џинџуџе во земјата на афионите“ (Темплум, 2022).[2]

НаводиУреди

  1. Драган Георгиевски, Метаморфузија, Темплум, Скопје, 2013.
  2. Никола Гелевски и Владимир Мартиновски (приредувачи), Џинџуџе во земјата на афионите: антологија на македонскиот краток расказ. Скопје: Темплум, 2022, стр. 322-324.