Иван Микулчиќ

Иван Микулчиќ — македонски археолог со хрватско потекло, професор на универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје. Роден е на 25 март 1936 година во Инѓија, Србија. Дипломирал во Белград на Филозофскиот факултет, група за археологија во 1958 година. Докторирал на истиот факултет во 1965 година. Работел во Музеите во Штип, Битола и Скопје, а од 1969 година на Филозофскиот факултет во Скопје.[1]

НаводиУреди

  1. Macedoniae acta archaeologica. Arheološko društvo na SR Makedonija. 1989.

Надворешни врскиУреди