Влада на Емил Димитриев

29. влада на Македонија

29. техничка влада на Македонија — орган на извршната власт во Република Македонија избран од Собранието на Македонија на 18 јануари 2016 согласно пржинскиот договор.

Влада на Емил Димитриев
Димитриев

29. техничка влада на Македонија
2016-2017
Димитриев во 2017
Конституирана18 јануари 2016
Распуштена1 јуни 2017
Организација
ПретседателЃорѓе Иванов
ПремиерЕмил Димитриев
Статус во собраниеТехничка влада
Историја
Избори2014
Претходен кабинетГруевски IV
Следен кабинетЗаев I

Наводи

уреди

Надворешни врски

уреди