Ибрахим Ибрахими

политичар

Ибрахим Ибрахимиминистер за труд и социјална политика на Македонија во периодот 2016–2017.[1]

Ибрахим Ибрахими
Министер за труд и социјална политика
На должноста
13 декември 2016 – 1 јуни 2017
Претседател Ѓорге Иванов
Премиер Емил Димитриев
Претходник Фросина Ременски
Наследник Мила Царовска
Лични податоци
Партија СРМ

Животопис

уреди

Ибрахим Ибрахими е роден во 1967 година во Гостивар. Дипломирал на Економскиот факултет во Скопје, по кое се запишал на постдипломски студии по сметоководство и ревизија, како и на постдипломски студии по политички науки на Универзитет на Југоисточна Европа во Тетово.

На 29 јули 2011 година бил избран за заменик министер за труд и социјална политика, а од 2008 до 2011 ја извршувал функцијата заменик министер во Министерството за правда. Во периодот од 2007-2008 работел како советник во Министерство за труд и социјална политика. Од 2004 до 2006 бил проект менаџер во Европски центар за малцински прашања, а во периодот од 2001 до 2004 програмски координатор на проект Ромаверзитас во Фондацијата Институт Отворено Општество Македонија. Во периодот 2000-2001 година бил шеф на сметководство во Фатина – Гостивар[2].

Наводи

уреди
  1. [https://web.archive.org/web/20161214030031/http://vecer.mk/makedonija/spasovski-i-remenski-si-gi-pakuvaat-kuferite Архивирано на 14 декември 2016 г. Спасовски и Ременски „си ги пакуваат куферите“, 13 декември 2016, Вечер]
  2. 24vesti.mk
Политички функции
Претходник
Фросина Ременски
Министер за труд и социјална политика
18 мај 2016 - 1 јуни 2017
Наследник
Мила Царовска