Википедија:Уредувачки маратони - Меѓународен ден на Ромите 2022

ВикиПроект
„Уредувачки маратон“
Glam Macedonia.svg
Flag of the Romani people.svg

На 1 април 2022 година се одржува уредувачки маратон на тема Меѓународен ден на Ромите. Активноста е дел од глобалниот повик International Roma Day Edit-a-thon 2022 којшто се одвива од 1-8 април 2022 година. Сите уредници на Википедија на македонски јазик се добредојдени да дадат свој придонес.

Список на предлог статии за уредување

РезултатиУреди

Список на учесници
Корисничко име Статии
Виолетова
Kostovska
Petar Barsa
Frosina.D
Gdimovska13
Lili Arsova
B. J. Nastovski
MB
‎EliT13
‎SirGoldenBlade
ZagaKolodezni
Marija Boshevska11
П.Неделковски
ENikolova
Zoricasa
Violetagemishova
Viktorija Panzova
VesnaJankovska
Kalan Wiki2
StefiWikiMuzika
Mihaela Razmoska
Marija Panovska
NPetar14
WikiDinda23
NatasaNedanoska
Iva 5etrovska
Cvetanka Naceva