Википедија:Листа на банирани корисници

(Пренасочено од ВП:ЛИСТБАН)

Ова е листа на банирани корисници на македонската Википедија. Листата е подредена спрема периодот кога се доделиле бановите.

Банирани корисници од страна на Џимбо Велс Уреди

Банирани корисници од страна на администратори Уреди

  • Boban Krumeski- баниран на еден месец за статијата Григор Прличев (од 15:50, 16 март 2009 до 15:50, 16 април 2009)
  • Jingiby - поради голем број на националистички коментари кон македонската нација и култура корисникот Jingiby беше двапати до сега блокиран, но без успех. Корисникот повторно продолжува со истото темпо и со ситни навреди и провокации кон уредувачи и администратори, што го прекршува правилото да ги почитува корисниците и да не ги напаѓа лично. Додатно на ова го има прекршено и правилото за крос вики навреди, што ја влошува атмосферата тука и неговите навреди кон поединечни корисници на англиската Википедија и кон македонскиот народ воопшто. Поради тоа, таму е блокиран на 1 година. Како превентивна мерка, корисникот е баниран за период од 6 месеци и не смее да уредува теми поврзани со Балканот. Со само едно прекршување на банот, ќе следува блок од 3 -6 месеци. Секој корисник кој ќе забележи дека кој било баниран корисник го прекршува правилото треба да пријави на страната за барање банирање или на огласната страна за администратори.

Банирани корисници од страна на Вики Заедницата Уреди

Поврзано Уреди