7 јуни (починале)

список на статии на Викимедија
555  Вигилијримски папа.
1843  Фридрих Хелдерлин — германски романтистички поет, еден од основоположниците на германскиот идеализам.
1928  Александар Протогеровгенерал и политичар.
1935  Иван Мичурин — советски биолог.
1937  Џин Харлоу — американска филмска глумица.
1954  Алан Тјуринг — англиски математичар.
1966  Ханс Арп или Жан Арп — германско-француски сликар и вајар.
1970  Е. М. Форстер — англиски писател.
1980  Хенри Милер — американски писател.
1993  Милош Константинов — македонски етнолог и историограф
2006  Абу Мусаб Ал Заркави — член на Ал-Каеда.