7 април (починале)

список на статии на Викимедија
1498  Шарл VIIIФранцуски крал од династијата Валоа.
1614  Ел Греко — шпански сликар со грчко потекло.
1761  Томас Баес — англиски свештеник, филозоф и статистичар.
1789  Абдул Хамид Iсултан на Отоманското Царство.
1943  Јован Дучиќ — српски поет и дипломат.
1947  Хенри Форд — американски претприемач, основач на претпријатиетоФорд“.
1975  Крсто Хегедушиќ — хрватски сликар.
1985  Карл Шмитгермански политички теоретичар.
1953  Димитар Влахов — македонски револуционер, политичар и публицист.
1968  Џими Кларк — шкотски автомобилист.
2017  Релја Башиќ — хрватски глумец.