13 јули (починале)

список на статии на Викимедија
574  Јован III — римски папа.
1762  Џејмс Бредлианглиски астроном.
1793  Жан Пол Мара — познат француски револуционер.
1896  Август Кекуле — германски хемичар.
1924  Алфред Маршал — англиски економист.
1943  Иван Горан Ковачиќ — хрватски поет.
1951  Панко Брашнаров — македонски револуционер.
1954  Фрида Каломексиканска сликарка.
1993  Лео Јунек — хрватско-француски сликар.
2008  Михо Атанасовски — македонски поет.