Предраг Павловски

Предраг Павловски (р. 4 февруари 1968 година во Куманово) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец.

Предраг Павловски
Роден 4 февруари 1968
Куманово
Националност Македонец
Познат по улогите во:
Операција дијамант
Македонски народни приказни
Фамилија Марковски
Трето па машко
До балчак
Занимање глумец
Сопружник Тања Кочовска

ФилмографијаУреди

Година Филм Улога
1990-1992. Македонски народни приказни ТВ-серија
1991. Тетовирање ТВ-филм
1991-1992. Еурека ТВ-серија Момчето
1993. Македонска сага ТВ-филм
1993. Свртло сиво ТВ-филм
1995. Заборавени ТВ-филм
2000. Погрешно време ТВ-серија Младен
2001. Во светот на бајките ТВ-серија
2001. Агенцијаоќ осамени срца ТВ-серија
2006. Мост ТВ-филм Димитри
2011. Трето па машко ТВ-серија
2011. Македонски народни приказни ТВ-серија
2011. Епизодист ТВ-филм Војо
2013. Материјал за аубдукција ТВ-филм Мики
2013-2014. Тврдокорни ТВ-серија
2014. До балчак ТВ-филм Трет трговец
2015. 12 мајмуни ТВ-филм
2016. Обожение ТВ-филм Ректорот
2016. Операција Дијамант ТВ-серија Доктор Моне
2017-2019. Фамилија Марковски ТВ-серија Дуле
2020. Зоки Поки ТВ-серија Татко на Стојанче
2022. Мими ТВ-филм
2022. Зад стоговите сено ТВ-филм Царински службеник
2022. Тин Камп ТВ-серија Таткото на Сандра