Весна Димитровска

Весна Димитровскамакедонска театарска, филмска и телевизиска глумица.

Весна Димитровска
Роден 1966
Велес
Националност Македонец
Познат по улогите во:
Македонски народни приказни
Проколнати
Крчма на патот кон Европа
Занимање глумец

ФилмографијаУреди

Година Филм Улога
1994 Проколнати ТВ-филм Даскалицата
1995 Заборавени ТВ-филм Асистентката
1998 Денес, утре ТВ-филм Службеничка
1998 На Балканот не се пие чај ТВ-филм
2000-2001 Во светот на бајките ТВ-серија
2003 Последниот фалцер ТВ-филм Дили
2005 Крчма на патот кон Европа ТВ-филм Сара
2011 Турни ме да Кинисам ТВ-серија Кате
2011-2014 Македонски народни приказни ТВ-серија
2013 Старо купуем ТВ-филм
2013-2014 Тврдокорни ТВ-серија Бабицата Благица
2014 Приказни од животот ТВ-серија Ена
2015 Македонски народни приказни ТВ-серија
2016-2017 Македонски народни приказни ТВ-серија
2018 Заразената област Мара и Жарко ТВ-филм Мајката и Игор
2019 Донка ТВ-филм