Кисмет (музичка група)

Кисмет - македонска рок-група, основана во 1993 година од гитаристот на „Мизар“, Горазд Чаповски. Успешно комбинирајќи ги македонскиот фолклор и дарк-рокот, таа станала една од највлијателните групи на македонската музичка сцена.

СоставУреди

ДискографијаУреди

Во јануари 1993 година, „Кисмет“ ја снимиле песната „Heaven in Asia“ која била објавена на компилацискиот албум „Македонски документ“, објавен во 1994 година.[1] покрај тоа, групата ги објавила следниве самостојни албуми:

НаводиУреди

  1. Македонски документ / Macedonian Document step 1. ТРОТ, CD 001, 1994.