Квалификации за европското првенство во фудбал 2012 - група Ф

Резултати на натпреварите од квалификациската групата Ф на Европското првенство во фудбал 2012 година.

ТабелаУреди

Легенда
Победник во групата кој оди директно на завршницата
Екипи кои се квалификувале за бараж натпревари
Тим
оди. П Н По. ДГ ПГ ГР пое
  Грција 10 7 3 0 14 5 +9 24
  Хрватска 10 7 1 2 18 7 +11 22
  Израел 10 5 1 4 13 11 +2 16
  Латвија 10 3 2 5 9 12 −3 11
  Грузија 10 2 4 4 7 9 −2 10
  Малта 10 0 1 9 4 21 −17 1
             
Хрватска   2–1 0–0 3–1 2–0 3–0
Грузија   1–0 1–2 0–0 0–1 1–0
Грција   2–0 1–1 2–1 1–0 3–1
Израел   1–2 1–0 0–1 2–1 3–1
Латвија   0–3 1–1 1–1 1–2 2–0
Малта   1–3 1–1 0–1 0–2 0–2


РезултатиУреди

2 септември 2010
21:15 UTC+3
Израел   3 – 1   Малта Стадион Рамат Ган, Рамат Ган
Гледачи: 17.000
Судија: Саид Енжими (Франција)
Бенајун   7'64' (pen.)75' Извештај Пејс   38'
3 септември 2010
21:00 UTC+3
Латвија   0 – 3   Хрватска Стадион Сконто, Рига
Гледачи: 8.000
Судија: Бјорн Куиперс (Холандија)
Извештај Петриќ   43'
Олиќ   51'
Срна   82'
3 септември 2010
21:45 UTC+3
Грција   1 – 1   Грузија Стадион Караискакис, Пиреа
Гледачи: 5.000
Судија: Карлос Клос Гомез (Шпанија)
Спиропулос   72' Извештај Иашвили   3'

7 септември 2010
21:00 UTC+4
Грузија   0 – 0   Израел Стадион Борис Паичадзе, Тбилиси
Гледачи: 45,000
Судија: Саша Кевер (Шведска)
Извештај
7 септември 2010
19:30 UTC+2
Малта   0 – 2   Латвија Стадион Такали, Такали
Гледачи: 6,000
Судија: Тони Асума (Финска)
Извештај ГоркШс   42'
Верпаковскис   84'
7 септември 2010
20:30 UTC+2
Хрватска   0 – 0   Грција Стадион Максимир, Загреб
Гледачи: 33,000
Судија: Клаус Бо Ларсен (Данска)
Извештај

8 октомври 2010
21:00 UTC+4
Грузија   1 – 0   Малта Стадион Борис Паичаѕе, Тбилиси
Гледачи: 15,000
Судија: Алан Блек (Ирска)
Сирадзе   90+1' Извештај
8 октомври 2010
21:45 UTC+3
Грција   1 – 0   Латвија Стадион Караискакис, Пиреа
Гледачи: 10,000
Судија: Антонио Дамато (Италија)
Торосидис   58' Извештај
9 октомври 2010
20:30 UTC+3
Израел   1 – 2   Хрватска Стадион Рамат Ган, Рамат Ган
Гледачи: 30,000
Судија: Волфганг Штарк (Германија)
Шехтер   81' Извештај Крајнчар   36' (pen.)41'

12 октомври 2010
20:00 UTC+3
Латвија   1 – 1   Грузија Стадион Сконто, Рига
Гледачи: 4,330
Судија: Мануел де Соуза (Португалија)
Cauņa   90+1' Извештај Siradze   74'
12 октомври 2010
21:45 UTC+3
Грција   2 – 1   Израел Стадион Караискакис, Пиреа
Гледачи: 16,935
Судија: Мартин Хансон (Шведска)
Салпигидис   22'
Карагунис   63' (pen.)
Извештај Спиропулус   59' (o.g.)

17 ноември 2010
17:30 UTC+1
Хрватска   3 – 0   Малта Стадион Максимир, Загреб
Гледачи: 9,000
Судија: Дуарте Гомез (Португалија)
Крајнчар   19'42'
Калинуќ   81'
Извештај

26 март 2011
21:00 UTC+4
Грузија   1 – 0   Хрватска Стадион Борис Паичадзе, Тбилиси
Гледачи: 63,000
Судија: Паоло Таљавенто (Италија)
Кобиашвили   90' Извештај
26 март 2011
21:00 UTC+2
Израел   2 – 1   Латвија Стадион Блумфилд, Тел Авив
Гледачи: 8,000
Судија: Милорад Мажиќ (Србија)
Барда   16'
Кајал   81'
Извештај Горкшс   62'
26 март 2011
20:30 UTC+1
Малта   0 – 1   Грција Стадион Такали, Такали
Гледачи: 11,000
Судија: Михаел Вајнер (Германија)
Извештај Торосидис   90+4'

29 март 2011
21:05 UTC+2
Израел   1 – 0   Грузија Стадион Блумфилд, Тел Авив
Гледачи: 13,500
Судија: Фреди Фаутрел (Франција)
Тал Бен Хаим   59' Извештај

3 јуни 2011
20:00 UTC+2
Хрватска   2 – 1   Грузија Стадион Пољуд, Сплит
Гледачи: 35,000
Судија: Стефан Јоханесон (Шведска)
Манџукиќ   76'
Калиниќ   78'
Извештај Канкава   17'

4 јуни 2011
19:30 UTC+3
Латвија   1 – 2   Израел Стадион Сконто, Рига
Гледачи: 6,147
Судија: Алан Кели (Република Ирска)
Чауна   62' (pen.) Извештај Бенајун   19'
Тал Бен Хаим   43' (pen.)
4 јуни 2011
21:30 UTC+3
Грција   3 – 1   Малта Стадион Караискакис, Пиреа
Гледачи: 14,750
Судија: Павел Гил (Полска)
Фефацидис   8'64'
Кирјакос Пападопулос   26'
Извештај Мифсуд   54'

2 септември 2011
21:00 UTC+4
Грузија   0 – 1   Латвија Стадион Микеил Мески, Тбилиси
Судија: Леонтиос Трату (Кипар)
ИЗвештај Чауна   63'
2 септември 2011
16:05 UTC+3
Израел   0 – 1   Грција Стадион Блумфилд, Тел Авив
Судија: Крег Томсон (Шкотска)
Извештај Нинис   60'
2 септември 2011
19:00 UTC+2
Малта   1 – 3   Хрватска Стадион Такали, Такали
Судија: Тони Чапрон (Франција)
Мифсуд   38' Извештај Вукојевиќ   11'
Бадељ   32'
Ловрен   68'

6 септември 2011
20:30 UTC+2
Малта   1 – 1   Грузија Стадион Такали, Такали
Гледачи: 2,000
Судија: Пол ван Бекел (Холандија)
Мифсуд   25' Извештај Канкава   15'
6 септември 2011
21:30 UTC+3
Латвија   1 – 1   Грција Стадион Сконто, Рига
Гледачи: 5,415
Судија: Станислав Тодоров (Бугарија)
Чауна   19' Извештај К. Пападопулус   84'
6 септември 2011
20:00 UTC+2
Хрватска   3 – 1   Израел Стадион Максимир, Загреб
Гледачи: 22,000
Судија: Карлос Вељаско Карбаљо (Шпанија)
Модриќ   47'
Едуардо   55'57'
Извештај Хемед   44'

7 октомври 2011
21:45 UTC+3
Грција   2 – 0   Хрватска Стадион Караискакис, Пиреа
Гледачи: 27,200[1]
Судија: Хауард Веб (Англија)
Самарас   71'
Гекас   79'
Извештај
7 октомври 2011
20:00 UTC+3
Латвија   2 – 0   Малта Стадион Сконто, Рига
Гледачи: 4,315[2]
Судија: Ричард Труц (Словачка)
Вишнаковс   33'
Рудневс   83'
Извештај

11 октомври 2011
21:00 UTC+4
Грузија   1 – 2   Грција Стадион Микеил Мешки, Тбилиси
Гледачи: 7,824[3]
Судија: Даниеле Орсато (Италија)
Таргамадзе   19' Извештај Фотакис   79'
Харистеас   85'
11 октомври 2011
19:00 UTC+2
Малта   0 – 2   Израел Стадион Такали, Такали
Гледачи: 2,614[4]
Судија: Бруно Паиксао (Португалија)
Извештај Рафаелов   11'
Гершон   90+3'
11 октомври 2011
19:00 UTC+2
Хрватска   2 – 0   Латвија Стадион Кантрида, Риека
Гледачи: 8,370[5]
Судија: Антони Гутиер (Франција)
Едуардо   66'
Манџукиќ   72'
Извештај

НаводиУреди