Википедија:Кориснички кутии/Компјутери

Хардвер уреди

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Корисник:КК/лаптоп}}

  Овој корисник придонесува со користење на лаптоп.
Што води овде?

Оперативни системи уреди

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Корисник:КК/xp}}

 Овој корисник употребува Windows XP.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисник Виста}}

  Овoj корисник користи Microsoft Windows Vista.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисник win7}}

 Овој корисник користи Windows 7
Што води овде?

{{Корисник:КК/Виндоуз7}}

 
Овој корисник придонесува користејќи Windows 7.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисник Linux}}

  Овој корисник придонесува користејќи Линукс.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисник slackware}}

 Овој корисник користи Slackware.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисник kubuntu}}

 Овој корисник користи Kubuntu.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисник Debian}}

  Овој корисник придонесува користејќи Debian.
Што води овде?

{{Корисник:КК/дос}}

C:\>_
Овој корисник користи DOS (кога Виндоус заебава).
Што води овде?

Прелистувачи уреди

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Шаблон:Корисник Firefox}}

  Овој корисник придонесува користејќи Mozilla Firefox.
Што води овде?

{{Корисник:КК/mozilla 3.0}}

  Овој корисник придонесува користејќи Mozilla Firefox 3.0
Што води овде?

{{Шаблон:КК Internet Explorer 7}}

 

Овој корисник користи
Што води овде?

{{Корисник:КК/Internet Explorer 8}}

 

Овој корисник користи
Што води овде?

{{Корисник:КК/Google Chrome}}

Овој корисник допринесува користејќи Google Chrome.
Што води овде?

{{Корисник:КК/Опера}}

  Овој корисник придонесува користејќи Опера.
Што води овде?

Софтвер и програмирање уреди

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Корисник:КК/хакерска култура}}

 Овој корисник се интересира за хакерската култура.
Што води овде?

{{Корисник:КК/msn_msgr}}

 

Овој корисник користи
Што води овде?

{{Корисник:КК/winamp}}

 
Овој корисник придонесува користејќи Winamp.
Што води овде?

Интернет уреди

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Корисник:КК/Google}}

Google Овој корисник користи Google како негов основен пребарувач.
Што води овде?

{{Корисник:КК/Yahoo}}

Yahoo! Овој корисник користи Yahoo! како негов основен пребарувач.
Што води овде?

{{Корисник:КК/adsl}}

ADSL Овој корисник придонесува преку
ADSL конекција.
Што води овде?

{{Корисник:КК/блог}}

 
Овој корисник одржува сопствен блог.
Што води овде?

{{Корисник:КК/imdb}}

 
Овој корисник придонесува на |Internet Movie Database.
Што води овде?

{{Корисник:КК/yahoo_mail}}

Y!
Овој корисник користи Yahoo! Mail како е-мејл сервис.
Што води овде?