7 март (починале)

список на статии на Викимедија
322 п.н.е.  Аристотел — еден од најважните филозофи и научници на антиката.
161  Антонин Пијримски цар.
1274  Тома Аквински — христијански теолог и свештеник.
1724  Инокентиј XIIIримски папа.
1875  Џон Едвард Греј — познат британски зоолог.
1891  Франц Миклошич — словенечки славист.
1945  Албрехт Пенк — германски геоморфолог.
1973  Перл Бак — американска писателка.
1975  Михаил Бахтин — руски филозоф.
1990  Спиро Прилепчански — македонски новинар.
2003  Златко Прица — хрватски сликар.
2006  Али Фарка Туре — музичар од Мали.
[2021]]  Сања Илиќ — српски композитор и музичар.